Frambozen Havermout Crumble

Warm ontbijtje in het weekend? Maar ook een gezonde variant? Deze Frambozen Havermout Appel Crumble laat je lekker genieten van een gezond ontbijtje. 

Ben jij er klaar om jouw streefgewicht te bereiken en te blijven genieten van lekker eten?
Download GRATIS ons ‘Di-Eet-Alles-Startpakket’. Leer de 5 simpele basisprincipes die je helpen om van afvallen een feest te maken & ontvang gratis een voorbeelddagmenu met recepten om te blijven genieten.

Doe mij maar meer recepten!
image image image

Ingrediënten Frambozen Havermout Appel Crumble:

  • 50 gr (diepvries) frambozen
  • ½ appel
  • 20 gram havermout
  • 20 gram meel
  • 1 el olijfolie
  • 1 el honing / Zusto
  • 1 el water
  • 150 gram magere kwark

Benodigdheden Frambozen Havermout Appel Crumble:

  • 1 kleine ovenschaaltje
  • mengkom

Wat is Zusto?

Product dat suiker is maar ook geen suiker. Het bevat per gram maar 1 kcal. Versus gewone suiker die 4 kcal per gram bevat. Zusto is gemakkelijk te gebruiken om te bakken en koken. En als gewone suiker te vervangen in recepten.
 
Voedingswaarde per portie/persoon:

Energie = 375 kcal
Koolhydraten = 43,1 gram
Eiwitten = 18,2 gram
Vetten = 12,5 gram
Vezels = 5,7 gram

Bereidingswijze Frambozen Havermout Appel Crumble:

0. Voorbereiding: Verwarm de oven voor op 180 graden.
1. Fruit: Schil de appel, verwijder het klokhuis en snij de appel in kleine blokjes. Doe de appel samen met de frambozen in de kom en schep goed door. Verdeel het fruit over een kleine ovenschaaltje.
2. Havermoutmix: Doe in de mengkom de havermout, het meel, de olijfolie en de honing/Zusto in. Gebruik je handen om de crumble te maken door alles door elkaar te kneden totdat er een kruimelig deeg ontstaat.
3. Oven: Schep de havermout crumble op het fruit en doe voor 20-25 minuten de ovenschaal in de voorverwarmde oven. Als er een mooi bruin korstje op de havermout is gekomen, is je ontbijtje klaar. Voeg een beetje kwark toe aan je crumble of wat crumble toe aan je kwark. Wat jij lekker vindt!