Gezonde Frambozen (ijs)taart

De combinatie van de zoete bodem, frisse vulling en chocoladetopping is echt magisch! Voor dit recept heb je geen oven nodig. Wel een vriezer en een beetje geduld. Het lekkerste is om hem te bewaren in de vriezer en een paar minuten voor je hem gaat eten, een uur of 2 te laten ontdooien. Zo blijft de taart mooi stevig.

image

Ingrediënten Bodem Frambozentaart:

  • 7 Medjool dadels
  • 80 gram meel
  • 20 gram cacaopoeder
  • 30 gram geraspte kokos
  • 2 el olijfolie
  • 2-4 el water

Ingrediënten Frambozenvulling:

  • 100 gram rauwe cashewnoten
  • 200 gram frambozen uit de diepvries
  • 50 gram geraspte kokos
  • 1 el chiazaad

Ingrediënten Chocoladetopping:

  • 75 gram pure chocolade
  • 1 eetlepel olijfolie

Benodigdheden Frambozen (ijs)taart::

  • Bakblik (18 cm, dan wordt de taart iets hoger)
  • Bakpapier
  • staafmixer, hakmolen of blender
  • vriezer

Voedingswaarde taart zonder topping per portie (8 stuks):

Energie = 212 kcal
Koolhydraten = 14,4 gram
Eiwitten = 5,1 gram
Vetten = 13,6 gram
Vezels = 5,1 gram

Voedingswaarde taart met topping per portie (8 stuks):

Energie = 277 kcal
Koolhydraten = 19,3 gram
Eiwitten = 5,4 gram
Vetten = 18,5 gram
Vezels = 5,5 gram 

Ben jij er klaar om jouw streefgewicht te bereiken en te blijven genieten van lekker eten?

Download GRATIS ons ‘Di-Eet-Alles-Startpakket’. Leer de 5 simpele basisprincipes die je helpen om van afvallen een feest te maken & ontvang gratis een voorbeelddagmenu met recepten om te blijven genieten.

Download nu
image image image

Bereidingswijze Frambozen (ijs)taart:

0. Voorbereiding: Kook wat water om de noten en dadels te weken. Ontpit de dadels en giet er kokend water overheen. Laat dit 10 minuten staan. Weeg de hoeveelheid noten van de frambozenvulling af en doe ze in een schaal met het gekookte water.
1. Bodem: Giet de dadels af en pureer ze samen met de amandelmeel, de cacaopoeder, de kokosrasp en olijfolie. Is de pasta te grof, voeg dan eventueel wat eetlepels water toe. Pas op met de hoeveelheid. Pureer alles tot een gladde pasta. Bedek de bodem van het bakblik met bakpapier. Giet daarin het mengsel en strijk het glad. Zet het bakblik in de vriezer terwijl je doorgaat met het maken van de frambozenvulling.
2. Frambozenvulling: Pureer de cashewnoten, de frambozen en de kokos tot een gladde pasta. Voeg dan de chiazaadjes toe en pureer nog enkele minuten. Haal het bakblik uit de vriezer en verdeel voorzichtig deze laag over de bodem. Zet een uur in de vriezer. Maak de laatste laag ongeveer 45 minuten nadat je de taart in de vriezer hebt gedaan.
3. Topping: Smelt de pure chocolade in de magnetron en roer hier 1 eetlepel olijfolie door. Laat de chocolade alroerend even afkoelen. Haal de frambozentaart uit de vriezer en giet het chocolademengsel er overheen. Let op omdat de bodem bevroren is koelt de chocolade snel af. Zorg er dus voor dat je het op tijd uitstrijkt. Garneer de taart eventueel nog met extra frambozen.