Zelf Rode Curry Pasta Maken

Hoe maak je zelf een gezonde curry? In deze blog vind je het recept om een gezonde rode curry te maken. Ook zie je het duidelijk ongezonde verschil met kant- en klare saus.

Deze rode curry pasta is heel eenvoudig om zelf te maken. Natuurlijk zonder gekke toevoegingen die je wel vind op de kant- en klare curry pakjes. De ingrediënten zijn makkelijk te vinden in de supermarkt. Ga anders een keer naar de toko waar een wereld aan kruiden voor je open gaat. Het voordeel van zelf maken is natuurlijk dat je de smaken kunt variëren naar wat jij lekker vindt.
Naast het recept vind je ook nog het duidelijke verschil waarom een eigen curry veel gezonder is dan de kant- en klare curry uit de supermarkt.

image

Ingrediënten Voor de curry Rode Curry Pasta:

  • 5 rode pepers in fijne stukken gehakt
  • ½ tl kardemom gemalen
  • ½ tl kruidnagel gemalen
  • ¾ tl gember vers geraspt
  • 4 tl komijn gemalen
  • 4 tl koriander gemalen
  • ½ tl zout
  • ½  tl citroengras vers geraspt
  • 1 teentje knoflook geraspt
  • 1 el citroensap
  • 2 sjalotjes gesnipperd
  • 2 el olijfolie

Voedingswaarde per portie:

Energie = 40,5 kcal
Koolhydraten = 2,2 gram
Eiwitten = 0,6 gram
Vetten = 3,1 gram
Vezels = 0,8 gram

Ben jij er klaar om jouw streefgewicht te bereiken en te blijven genieten van lekker eten?

Download GRATIS ons ‘Di-Eet-Alles-Startpakket’. Leer de 5 simpele basisprincipes die je helpen om van afvallen een feest te maken & ontvang gratis een voorbeelddagmenu met recepten om te blijven genieten.

Download nu
image image image image

Bereidingswijze Gezonde eigen gemaakte Curry pasta:

1. Maak de currypasta: Doe alle ingrediënten, behalve de olijfolie, bij elkaar in het bakje van de staafmixer en maal tot het een grove pasta is geworden. Voeg de olijfolie toe en draai tot het glad is. Het wordt nooit zo perfect glad zoals je het in de winkel in een pakje vindt, gelukkig is dat niet nodig.
2. Bewaren: Bewaar in de koeling liefst onder een klein laagje olie. Zo blijft de pasta het langste goed. Deze curry is voor minimaal 8 porties. Voor een maaltijd van 4 personen kun je 2 eetlepels van de pasta gebruiken. Uit de hoeveelheid van het recept haal je ongeveer 4 eetlepels curry.
3. Recept volledige maaltijd: Bekijk hier het Bloemkool Rode Curry Recept om hier een volwaardige maaltijd van te maken.

Check hier het verschil met een kant- en klare curry uit de supermarkt:

Waarom ben ik een voorstander van zelf een curry pasta maken? Kijk hieronder naar het verschil. Bestudeer de ingrediënten en sta verstelt wat deze ingrediënten voor onnodig veel kcal op leveren. Daarnaast zie je dat het percentage aan specerijen minimaal is als je dit vergelijkt met het recept dat je zelf kunt maken. En je bespaart dus onnodig veel energie als je je eigen curry saus maakt. 

Ingrediënten Patak's Mild curry paste: water, gemalen specerijen [koriander (10%), paprika, kurkuma, komijn (3%), specerijen, fenegriek, gember, venkel, chili (0,5%)], koolzaadolie, geconcentreerde tomatenpuree, zout, maismeel, voedingszuren (azijnzuur, citroenzuur, melkzuur), MOSTERDPOEDER, suiker, tamarinde, knoflookpoeder (0,5%). Kan ook aardnoten (pinda's) en noten bevatten.

Energiewaarden: van 1 potje (165 gram) Patak’s Mild Curry Paste:
Energie = 505 kcal
Koolhydraten = 15,2 gram
Eiwitten = 7,92 gram
Vetten = 40,8 gram
Vezels = / gram

Genieten van meer gezonde recepten?

Mis je ooit inspiratie in de keuken? Sta je in de supermarkt en weet je niet wat lekker is bij elkaar? Wat is nu écht een gezonde maaltijd? Met het receptenboek Soepen & Diner kun je blijven variëren door alle handige tips & tricks, naast alle recepten. Verbaas jezelf in de keuken, want met dit boek kun je elke dag jouw bordje als een echte kok beleggen. En ook nog eens gezond. Meer dan 85 makkelijke recepten die iedereen op tafel kan krijgen. Een gezond voedingspatroon ontwikkelen, dat start in de keuken. Bestel via onderstaande knop jouw exemplaar en ga direct aan de slag.

Doe mij maar meer recepten!