Soep als voedend & verzadigend tussendoortje of toevoeging voor de lunch
Een soepje is perfect als aanvulling voor de lunch of een perfect voedend en verzadigend tussendoortje. Heb jij deze combi van wortel en pompoen met kerrie en kurkuma al eens gemaakt?
Recept voor de wortelpompoensoep:
Personen: 5 persoon
Kcal: 96 kcal
Bereidingstijd: 40 minuten
Bekijk ook ons receptenboek voor nóg meer inspiratie.
Ingrediënten Wortelpompoensoep:
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 300 gram wortels
- 1 flespompoen (±750 gr)
- 2 el olijfolie
- 1 groentebouillonblokje
- 2 tl milde paprikapoeder
- 1 el kerriepoeder
- 2 tl kurkuma
- 1 tl gember
Benodigdheden Wortelpompoensoep:
- Staafmixer
Voedingswaarde per portie/persoon:
Energie: 95,8 kcal
Koolhydraten: 8,7 gram
Eiwitten: 2,2 gram
Vetten: 4,9 gram
Vezels: 4,3 gram
Bereidingswijze Wortelpompoensoep:
1. Groenten snijden: Versnipper de ui en pers de knoflook fijn. Was ondertussen de wortels en snijd deze in grove stukken. Schil de flespompoen en snijd deze ook in grove stukken. Tip: Schil de flespompoen met een groenteschiller. Dit is een dunschiller met een kartelrandje.
2. Bereiding: Verhit twee eetlepels olie in een grote soeppan. Fruit de ui en knoflook enkele minuten. Voeg 1 liter water met het bouillonblokje toe aan de pas en breng dit aan de kook. Wil je een dikkere soep, gebruik dan minder water. Voeg de groenten toe aan het kokende water en kook ze in ongeveer 15 minuten gaar. Ondertussen kun je de soep op smaak gaan brengen met de kruiden, je kunt eventueel nog wat extra peper en zout gebruiken. Haal hierna de pan van het vuur en mix de soep tot een glad geheel met een staafmixer. Eet smakelijk!
3. Servering: Serveer de soep eventueel met wat light kookroom en met verse koriander, peper, limoen en stukjes cashewnoten
Deze soep is geen volwaardige avondmaaltijd. Eet deze soep bijvoorbeeld als tussendoortje, als aanvulling bij de lunch of als voorgerecht bij de avondmaaltijd.
Bestel hier ons receptenboek voor oneindigveel variatie
Geniet ervan!
Liefs Maud