Hartige pannenkoek variaties
26 november 2022 
1 min. leestijd

Hartige pannenkoek variaties

Spinaziepannenkoeken

Gezond recept voor pannenkoeken voor elk moment van de dag. Voor het ontbijt, voor de lunch of voor het avondeten, wanneer heb jij het meeste zin in pannenkoeken? Met dit recept geen schuldgevoel. Je kan intens gaan genieten, omdat je weet dat je goed bezig bent. 

Wil je leren hoe jij de knop om kunt zetten en jouw mindset kunt instellen voor een gezond gewicht? Doe dan mee met onze 5 daagse training, want eenmaal je mindset en de knop om, dan creëer je blijvend resultaat.

Leer in onze 5 daagse hoe je weg blijft van schuldgevoel en zonder verboden producten kunt afvallen


Ingrediënten Spinazie Pannenkoeken (2 personen):

  • 2 eieren

  • 1 rijpe banaan

  • 60 ml magere melk

  • Handje spinazie of spinazie uit de vriezer (licht ontdooid)

  • 7 blaadjes verse of 1 tl gedroogde munt

  • 55 gram meel

  • 20 gram kokosrasp

  • 1 tl bakpoeder

  • Snufje zout

  • 1 tl olijfolie

  • Servering: 400 gram magere kwark en 200 gram vers fruit

Benodigdheden Spinazie pannenkoeken:

  • Blender
  • Pannenkoeken pan
  • Keukenrol

Bereidingswijze Spinaziepannenkoeken:

1. Beslag spinaziepannenkoeken: Doe de eieren, banaan, melk, spinazie en munt in een blender en pureer tot een glad mengsel. Heb je geen blender, pureer dan eerst de banaan en snijd de spinazie goed fijn en meng alles goed door elkaar met een garde of staafmixer. Voeg daarna de droge ingrediënten toe (meel, kokosrasp, bakpoeder en zout). Pureer alles door elkaar zodat het beslag goed gemengd is. Schenk dit over in een kan en laat even een paar minuten rusten.

2. Pannenkoeken bakken in de pan: Verwarm een (pannenkoeken)pan met 1 tl olijfolie. Wrijf de olijfolie uit over de pan met een stukje keukenrol. Klop het beslag nog even goed door en maak in de pan kleine pannenkoekjes. In een pan van 20 cm passen ongeveer 4 pannenkoeken van 60 ml. Bak de pannenkoeken ongeveer 1,5 minuut tot er luchtbelletjes verschijnen en de onderkant goudkleurig is. Keer de pannenkoeken om en bak de andere kant nog ongeveer 1 minuut tot die ook goudbruin is. Herhaal het bakken tot het beslag op is.

3. Servering: Serveer de pannenkoeken met een toef magere kwark voor extra verzadiging en extra genieten. Strooi hier nog wat vers fruit op.


Afvallen met meer gezonde recepten?

Mis je ooit inspiratie in de keuken? Sta je in de supermarkt en weet je niet wat lekker is bij elkaar? Wat is nu écht een gezonde maaltijd? Met het receptenboek Soepen & Diner kun je blijven variëren door alle handige tips & tricks, naast alle recepten. Verbaas jezelf in de keuken, want met dit boek kun je elke dag jouw bordje als een echte kok beleggen. En ook nog eens gezond. Meer dan 85 makkelijke recepten die iedereen op tafel kan krijgen. Een gezond voedingspatroon ontwikkelen, dat start in de keuken. Bestel via onderstaande knop direct jouw exemplaar.

Bestel hier ons receptenboek voor oneindigveel variatie



Over de schrijver
Maud Bogers is een ervaren coach & diëtist en een gedreven ondernemer, Haar boek: Het Leefstijl Veranderboek is in 2018 uitgebracht en ondersteund sinds dien al haar cliënten in het verbeteren en behouden van een gezonde leefstijl vol zelfvertrouwen. Maud Bogers is bekend van haar uitspraak: als het gewoon was, dan had je het allang gedaan
Reactie plaatsen

Blijvend een gezond gewicht

Je hebt te werken aan je mindset voor duurzaam resultaat. Leer hoe jij de knop om kunt zetten met onze di-eet-alles try-out. Je ontdekt de strategie om weg te gaan van teleurstelling en te bouwen naar meer zelfwaardering, zelfvertrouwen en zelfverzekerdheid; en dat voor de rest van je leven!