Warme herfstsalade ook voor de koudere dagen
Als de dagen kouder worden wil dat niet zeggen dat we moeten stoppen met salade eten. Met deze warme salade kun je ook heerlijk genieten. Varieer met groenten of voeg in plaats van kip een keer peulvruchten toe. Zo kom je de herfst goed door.
Ingrediënten Herfst salade:
- 200 gram zoete aardappel
- 1 sjalotje
- 200 gram gekleurde wortels
- 3 theelepels olijfolie
- 10 gram ongezouten noten
- ¼ Kruidenmix van (sinaasappelrasp, 1 tl kaneel, 1 tl nootmuskaat, 1 tl kardemompoeder, 1 tl kruidnagelpoeder, 1tl gemalen anijszaad) en peper en zout naar smaak
- 50 gram Kipfilet
- Rucola
- 1 tl Suiker of honing
- 10 gram gedroogde cranberry’s
- 2 el Rode wijnazijn
Deze hoeveelheid is voor 1 persoon
Extra benodigdheden Herfst salade:
- Oven, 1 vel bakpapier, 1 bakplaat, middelgrote koekenpan
Bereidingswijze Herfstsalade:
1. Oven: Verwarm de oven voor op 220 graden. Was de zoete aardappelen goed en snijd ze in lange schijfjes. Snijd het sjalotje in reepjes en leg de helft apart. Rasp de wortels schoon en snijd ze in plakjes. Doe de aardappelen, het ½ sjalotje en de wortels in een kom en voeg 1 tl olijfolie toe. Voeg peper en zout toe naar smaak en hussel goed om. Verdeel daarna alles op de bakplaat en bak voor 20-25 minuten in de oven.
2. Salade: Rooster ondertussen de noten. Kies zelf welke noten jij lekker vindt. Let op. Dit is gerecht is een combinatie van noten en kip. Het belangrijk om de hoeveelheid noten af te wegen. Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en rooster de noten in 2-3 minuten. Let weer op. De noten kunnen snel verbranden, dus roer regelmatig om. Schep de noten uit de pan en leg ze even opzij.
3. Kruidenmix: Maak je eigen kruidenmix door de kruiden in een apart bakje te doen. Gebruik maar een kwart voor de bereiding van dit recept, zet de rest apart voor een andere keer. Doe in de kruidenmix 1 theelepel olijfolie en meng alles goed door elkaar. Snijd/knip nu de kip in blokjes en voeg toe aan je kruidenmix. Meng goed door elkaar.
4. Kip: Bak de gemarineerde kip in de gebruikte pan voor ongeveer 3-4 minuten, totdat de kip rondom goudbruin is. Schep de kip uit de pan en doe ze in een kom. Veeg de pan niet schoon.
5. Sausje: Maak een extra sausje door 1 theelepel olijfolie in de gebruikte pan te doen samen met de rest van het sjalotje. Laat in 1-2 minuten zachter worden op middelhoog vuur. Voeg dan 2 eetlepels azijn toe met de cranberry’s en een scheutje water. Zet het vuur hoog en kook totdat de saus tot de helft is gereduceerd. Haal de pan van het vuur en voeg de saus toe aan de kipstukjes.
6. Extra jammy maken: Haal na 20-25 minuten de bakplaat uit de oven en haal de zoete aardappels eraf. Besprenkel de wortels met 1 theelepel suiker of honing om ze te karameliseren. Doe de wortels terug in de oven voor nog 5 minuten tot ze gaar en goudbruin zijn.
7. Serveren & genieten: Meng de wortels samen met de kip- en notensaus. Serveer je bord door de rucola te verdelen over het gehele bord. Leg de zoete aardappelfrietjes aan de zijkant en verdeel de kipmix over de rest van de rucola. Besprenkel de noten over het geheel.
Voedingswaarde per persoon herfstsalade:
Energie = 537 kcal
Koolhydraten = 64,6 gram
Eiwitten = 22,1 gram
Vetten = 18,2 gram
Vezels = 12,1 gram
Ben jij er klaar om jouw streefgewicht te bereiken en te blijven genieten van lekker eten?
Meld je aan voor onze online training om binnen 5 dagen de knop om te zetten en grip te krijgen op je gewicht en zelfvertrouwen.
Leer in onze 5 daagse hoe je weg blijft van schuldgevoel en zonder verboden producten kunt afvallen