Recept Avondmaaltijd: Italiaanse spinaziezeevruchtenrisotto
26 november 2022 
3 min. leestijd

Recept Avondmaaltijd: Italiaanse spinaziezeevruchtenrisotto

Afvallen met de gezonde Italiaanse keuken

Risotto is op zichzelf natuurlijk al Italiaans, maar deze spinazie-zeevruchtenrisotto is nog met een extra vleugje Italië bereid! Trek je schort aan, gooi je kookmuts op en schuif na 30-45 minuten aan tafel met een heerlijk gerecht. Vergeet dat kaarsje op tafel niet om het moment helemaal af te maken.

Gezond recept met gevuld met groenten

Dit recept is voor 2 personen. Met dit recept krijg je minimaal 250 gram groenten binnen en zit dus bomvol met vezels en vitamine/mineralen. In dit recept staat wel 800 gram spinazie, dus je zou denken dat er meer groenten in zit. In gerechten ga ik uit van 250 gram bereide groenten. Spinazie slinkt enorm en daarom staat er zo’n grote hoeveelheid. Wil je meer inspiratie bekijken ook onderstaande recepten. Laat het smaken.

Liefs Maud

Gezonde recepten voor OLAT:

Ingrediënten Italiaanse Zeevruchten Risotto: 

  • 400 ml (gekookt) water
  • 1 blokje groente- of paddenstoelenbouillon
  • 1 ui
  • 4 tenen knoflook
  • 2 eetlepel olijfolie
  • 100 gram risottorijst
  • 800 gram bladspinazie
  • 200 gram zeevruchten (mix)
  • 1 citroen
  • 30 gram zongedroogde tomaatjes
  • 200 gram snoeptomaatjes
  • 10 blaadjes verse basilicum

Benodigdheden Italiaanse Zeevruchten Risotto: 

  • Knoflookpers

Bereidingswijze Italiaanse Zeevruchten Risotto:

0. Voorbereiding: Zet het water aan de kook. Zet het water apart en voeg het bouillonblokje aan het water toe. Snijd onder tussen de ui in stukjes en snijd de vier tenen knoflook fijn (of pers de knoflookpers). Weeg de risotto af en zet apart.

1. Risotto: Verhit een grote wokpan één eetlepel olijfolie en fruit hierin de ui voor 2-3 minuten. Voeg de twee van de vier geperste knoflooktenen toe samen met de risotto in de pan. Bak kort mee tot de risotto er glazig uitziet. Giet een derde deel van de bouillon toe aan de risotto tot de risotto een beetje onder water staat. Zet de deksel op de pan en wacht tot de risotto het water heeft opgenomen. Voeg vervolgens stapsgewijs de bouillon toe. Het is goed om af en toe te roeren zodat de risotto niet aan de bodem gaat kleven. Kook de risotto zo’n 15-20 minuten beetgaar. Na 10 minuten voeg je de spinazie (handje voor handje) toe aan de risotto. Laat de blaadjes slinken en voeg steeds weer nieuwe toe.

2. Zeevruchten bereiden: Bak de zeevruchten in één eetlepel olijfolie in een andere pan met andere twee tenen knoflook. Knijp de helft van de citroen uit over de zeevruchten en bak ze hierin nog even mee. Behoud de andere helft van de citroen voor de servering.

3. Overige groenten en smaakmakers: Snijd de zongedroogde tomaatjes, snoeptomaatjes en basilicum fijn. En voeg het toe aan de risotto. Je kunt nu de zeevruchten apart bijvoegen op het bord of ze door de risotto mengen.

Voedingswaarde per persoon 

Energie = 600 kcal
Koolhydraten = 51,7 gr
Eiwitten = 40,0 gr
Vetten = 22,5 gr
Vezels = 14,4 gr

Dikke tip van onze Maud: In dit recept is de zeevruchten mix van de Albert Heijn gebruikt. Hierin zit: mossel, pijlinktvis, garnaal en koolvis. Wil je jouw eigen mix maken, dan kun je deze vier toevoegen. Meer variatie meer smaak, meer beter, meer lekker!


Vaker een nieuw recept uitproberen? Maar geen inspiratie?

Bestel hier ons receptenboek Soepen & Diner.

  • Leer een keukenprinses worden met de makkelijkste tips en trick.
  • Leer je bord zo'n manier te serveren zoals in een restaurant...
  • Leer een maaltijd bereiden, waarbij je weet wat wel en niet gezond is.
  • Maak elke dag wat nieuws, gewoon omdat 't makkelijk is.
  • Met meer dan 85 verschillende recepten voor voldoende variatie en inspiratie in het hele boek.

Geniet van alle extra bonus tips om gezond te koken. Maar natuurlijk ook van de lekkere recepten.

Afvallen door gezond en vooral lekker eten

Meld je aan voor onze online training om binnen 5 dagen de knop om te zetten en grip te krijgen op je gewicht en zelfvertrouwen. Je gaat ontdekken dat je makkelijk resultaat in gewicht kunt behouden. Hoe je het beste van 2 werelden, gezond en ongezond eten, combineert. Hoe je kunt afvallen, terwijl je gewoon blijft genieten en wat de meest belangrijke factor is die jouw resultaat beïnvloedt.


Leer in onze 5 daagse hoe je weg blijft van schuldgevoel en zonder verboden producten kunt afvallen




Over de schrijver
Maud Bogers is een ervaren coach & diëtist en een gedreven ondernemer, Haar boek: Het Leefstijl Veranderboek is in 2018 uitgebracht en ondersteund sinds dien al haar cliënten in het verbeteren en behouden van een gezonde leefstijl vol zelfvertrouwen. Maud Bogers is bekend van haar uitspraak: als het gewoon was, dan had je het allang gedaan
Reactie plaatsen

Ook de knop omzetten?

Gratis online mini-cursus waarin je in 5 dagen leert hoe jij de knop omzet voor grip op je gewicht, zelfwaardering, zelfvertrouwen; en dat voor de rest van je leven!
50%
Inschrijven 5 daagse mini-cursus
Grip op je gewicht, zelfbeeld & zelfvertrouwen; en dat de rest van je leven
Direct aanmelden
mini-training knop om