Recept Avondmaaltijd: Zalmpakketje uit de oven
26 november 2022 
2 min. leestijd

Recept Avondmaaltijd: Zalmpakketje uit de oven

Zalm uit de oven met couscous en veldsla. 

De zalm maak je in een aluminiumpakketje en schuif je zo in de oven. Couscous is makkelijk en snel gemaakt. Een heel fris gerecht door de citroen, dille en rozemarijn. Loopt het water je al in de mond? Snel aan de slag en aan tafel dan maar!

Ingrediënten Zalmpakketje uit de oven:

  • 1 citroen
  • 1 el olijfolie
  • 1 zalmmoot (ontdooid)
  • 1 el dille
  • 2 tl rozemarijn
  • ½ avocado
  • 3 tenen knoflook
  • 200 gr snoeptomaten
  • 1 tl peper
  • 1 ui
  • 200 ml water
  • ¼ groente-bouillonblokje
  • 130 gr couscous
  • 100 gr veldsla
  • 1 el pijnboompitjes

Benodigdheden Zalmpakketje uit de oven:

  • Aluminiumfolie
  • Knoflookpers

Bereidingswijze Zalmpakketje uit de oven:

Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de citroen in partjes en leg dit weg. Scheur 2 stukken aluminiumfolie af ter grootte van een A4 en leg deze op het keukenblad. Doe op elk stuk aluminium 1 theelepel olijfolie en smeer de olijfolie een klein beetje uit. Leg nu op elke stuk folie de helft van de zalmmoot en kruid de zalm met de dille en rozemarijn. Maak een pakketje van de zalm en bak de pakketjes 20 minuten in een voorverwarmde oven. De zalm moet hiervoor ontdooid zijn.

Ondertussen kun je de guacamole maken. Ontdoe de avocado van de schil en pit en prak hem met een vork fijn. Houd eventueel een paar reepjes over om los te serveren. Pers nu 1 teen knoflook in de knoflookpers en voeg dit bij het mengsel. Voeg als laatst nog een paar tomaten toe, gesneden in kleine stukjes. Je kunt er bij voorkeur nog peper bij doen.

Maak de couscous door allereerst een ui en twee tenen knoflook in de pan te fruiten. Breng vervolgens 200 ml water aan de kook en voeg ¼ van een bouillonblokje erbij. Als het water kookt doe je de couscous in het water en roer goed door totdat er geen water meer over is. Als de zalm bijna klaar is zorg er dan voor dat de couscous nog even kort op het vuur staat om het gerecht zo warm mogelijk op te dienen. Verdeel de couscous over twee borden en leg de veldsla hier langs. Pak de zalm uit en leg dit over of langs de couscous en de veldsla. Doe het sap uit de verpakking eroverheen voor extra smaak. Verdeel nu de quacamole over de borden en strooi de pijnboompitjes over de zalm heen. Leg er een schijfje citroen op om het af te maken.

Eet smakelijk!

WEETJE: Door de zalm en onder andere de avocado bevat dit gerecht veel vetten. Dit wil ook zeggen dat het gerecht minder koolhydraten bevat. Let erop dat je gedurende de dag voldoende koolhydraten binnenkrijgt, zodat  je ook aan je 30-40 gram vezels kunt voldoen.

Voedingswaarde per persoon

Energie = 646 kcal
Koolhydraten =  64,0 gr
Eiwitten = 25,1 gr
Vetten = 29,2 gr
Vezels = 11,1 gr


Ben jij er klaar om jouw streefgewicht te bereiken en te blijven genieten van lekker eten?

Meld je aan voor onze 5 daagse online training: de knop om. In 5 dagen leer je de strategie om te stoppen met jojo-en en blijvend je mindset en gedrag te veranderen zodat je grip krijgt op je gewicht en zelfvertrouwen creëert!


Aanmelden 5 daagse voor blijvend resultaat



Over de schrijver
Maud Bogers is een ervaren coach & diëtist en een gedreven ondernemer, Haar boek: Het Leefstijl Veranderboek is in 2018 uitgebracht en ondersteund sinds dien al haar cliënten in het verbeteren en behouden van een gezonde leefstijl vol zelfvertrouwen. Maud Bogers is bekend van haar uitspraak: als het gewoon was, dan had je het allang gedaan
Reactie plaatsen

Blijvend een gezond gewicht

Je hebt te werken aan je mindset voor duurzaam resultaat. Leer hoe jij de knop om kunt zetten met onze di-eet-alles try-out. Je ontdekt de strategie om weg te gaan van teleurstelling en te bouwen naar meer zelfwaardering, zelfvertrouwen en zelfverzekerdheid; en dat voor de rest van je leven!