Hellofresh Gezond?
26 november 2022 
20 min. leestijd

Hellofresh Gezond?

Hello Fresh Deal

In januari kwam er een leuke aanbieding van HelloFresh voorbij. De Originalbox met 5 maaltijden voor 1 persoon voor 24,58 euro (in plaats van €45,95). Later leverden ze alles voor 2 personen op hun kosten. Dikke prima, meer eten voor onze Maud zullen we maar zeggen. Na deze actie heb ik geen abonnement afgesloten, wellicht zegt dat al genoeg. Ik had enkel de maaltijdbox besteld om eens dieper in te duiken in het ‘gemak’ en de receptuur van HelloFresh om vervolgens deze blog te kunnen schrijven en mijn inzichten met jou te kunnen delen.

Veel van mijn cliënten waren nieuwsgierig naar de maaltijdboxen en hadden veel vragen. De onderstaande vragen probeer ik in deze blog zo goed mogelijk te beantwoorden vanuit mijn vak als diëtist. Hierbij richt ik mij op een inhoudelijk stukje voedingswaarde maar ook het praktische stukje om te leren koken. Is het een toegevoegde waarde in de ontwikkeling van jouw persoonlijke kookskills? Helpt het jou om die gezonde chef te worden in de keuken? Zo ja? Wat maakt dat jij een ‘gezonde’ chef bent/wordt en hoe helpt HelloFresh daar wel of niet in? In deze blog vind je alle antwoorden.

Dit zijn de meest gestelde vragen over HelloFresh uit de praktijk:

 • Is HelloFresh gezond?
 • Hoe gezond zijn de maaltijden uit de HelloFresh maaltijdbox?
 • Zijn de maaltijden uit mijn HelloFreshbox gezond?
 • Is HelloFresh geschikt als je wilt afvallen?
 • Voor wie is HelloFresh wél geschikt en voor wie niet?
 • Waarom ik als diëtist wel / geen voorstander ben van HelloFresh
 • Hoe lekker en gezond vindt de diëtist de recepten van HelloFresh?
 • Hoe maak je de recepten van HelloFresh nóg gezonder?
 • De korte samenvatting: Wat vind ik van HelloFresh?

Naast antwoord op bovenstaande vragen neem ik je ook graag mee in de recepten van mijn box. Ik geef je tips hoe jij de recepten gezonder kunt maken. Mijn maaltijdbox had de volgende gerechten:

 • Risotto met buffelmozarella en rode peper met tomaat, vers basilicum en pecorino
 • Orzo op Siciliaanse wijze met kipgehakt en rozijnen met walnoot, sperziebonen en pecorino
 • Gevulde portobello met geitenkaas en walnoten met gebakken aardappeltjes, cherrytomaten en paprika
 • Mini-tortilla’s met varkenshaaspuntjes en gomasio met spitskool en zoetzure komkommer
 • Wildzwijnburger met kaas en uienchutney met zelfgemaakte frietjes en champignonsalade

Ik leg je uit hoe jij jouw recepten gezonder kunt maken. Ga hier naar de verbeterde recepten van HelloFresh. Ook vertel ik je waarom ik wel of geen fan ben per gerecht. Hiervoor gebruik ik de feest- en gezondheidsmeter. Voordat je induikt op de verbetering van de recepten, wil ik je adviseren eerst deze blog te lezen om te begrijpen waarom ik bepaalde keuzes maak.

Is HelloFresh gezond?

Voordat we een antwoord kunnen geven op deze vraag moeten we eerst vaststellen wat ‘gezond’ is. Wat is de betekenis van het woord ‘gezond’ als we het in de context van ‘avondmaaltijden’ plaatsen. Om daar betekenis aan te geven gebruik ik de richtlijnen Richtlijnen Voedselkeuze. Met deze richtlijnen kunnen we bepalen hoe ‘gezond’ de maaltijden zijn op basis van een indelingscriteria per productcategorieën en per maaltijd. In mijn persoonlijke adviezen naar mijn cliënten maak ik gebruik van een keuzelijst per productcategorieën om zo te leren welke producten gezond, minder gezond en ongezond zijn. Wil je meer inzicht in je eigen eetpatroon en voedingsgewoonten, wil jij graag die mindset voor een gezondere leefstijl? Meld je aan voor onze 5 daagse training, zodat jij de strategie leert om de knop om te zetten en blijvend resultaat creëert.

Leer in onze 5 daagse hoe je weg blijft van schuldgevoel en zonder verboden producten kunt afvallen


Hoe gezond zijn de maaltijden uit de HelloFresh maaltijdbox?

Voor het controleren van deze recepten heb ik gebruik gemaakt van de maaltijdcriteria, in dit document kun je dit zelf verder doornemen op pagina 39. De definitie van een warme maaltijd/ hoofdgerechten is als volgt: Maaltijden die uit meerdere componenten zijn samengesteld; hieronder vallen ook stoommaaltijd, pizza, maaltijdsalade, pastasalade en cateringmaaltijden. Dit is inclusief maaltijdmixen waaraan volgens het etiket nog of een eiwitbron (vlees, vervanger, kaas, vis, etc.: ≤100 g/portie ) of een koolhydraatbron (aardappel, rijst, pasta etc.; ≥ 40 g/portie) moeten worden toegevoegd.

In de indelingscriteria screen je op: energie, verzadigde vetten, transvetten, voedingsvezels, groenten, zout en toegevoegde suikers. In deze blog ga ik je niet uitleggen waarom het één wel goed voor je is en het ander niet. Ik ga ervanuit dat je weet dat meer vezels betekent dat de maaltijd gezonder is. In de berekening heb ik de toegevoegde suikers niet meegenomen, simpelweg omdat mijn softwareprogramma een error had. Excuus hiervoor. Des al niet te plus is met alle andere indelingscriteria een goed beeld te schetsen van hoe ‘gezond’ de maaltijden zijn.

Als we moeten concluderen hoe ‘gezond’ HelloFresh is kunnen we per maaltijd controleren of ze vallen in de ‘voorkeur’, ‘middenweg’ of ‘uitzonderingscategorie’. Hieronder vind je een snelle conclusie. Wil je de berekening en voedingswaarden zien. Verder op in de blog neem ik je per maaltijd mee waarom de maaltijden in welke categorie vallen. Daarnaast geef ik mijn eigen beoordeling op basis van mijn feest- en gezondheidsmeter. Ook verwijs ik je dan graag door naar de verbeterde gezonde versie van de recepten met nog meer uitleg hoe jij jouw recepten zelf ook gezonde kunt maken.

Hello fresh gezond voorkeur richtlijn

Hello fresh gezond middenweg richtlijn

Hello fresh gezond uitzondering richtlijnIndelingscriteria Avondmaaltijden Richtlijnen Voedselkeuze 


De (on)gezonde maaltijden uit mijn HelloFreshbox:

Risotto: Uitzondering 👎🏻👎🏻

Drie van de voedingswaarden valt in de uitzonderingscategorie. Te veel verzadigde vetten, te veel zout en te weinig vezels.

Orzo: Middenweg 👎🏻

Eén van de voedingswaarden valt hierin in uitzonderingscategorie. Naar mijn mening wordt door deze éne indelingscriteria het hele recept minder gezond. Daarom beoordeel ik dit recept in de middenwegcategorie. Het recept zit tegen het randje van gezond aan als het minder zout zou bevatten.

Portobello: Middenweg 👎🏻 

Bij dit recept geldt dat het te veel verzadigde vetten bevat. Dat komt natuurlijk door de hoeveelheid geitenkaas. Verder screent dit recept wel op de voorkeurscategorie.

Mini-tortilla’s: Voorkeur! 👍🏻

WE HAVE A WINNER! Op alle voedingswaarde krijgt dit recept groenlicht! Jammer dat de feestmeter wat lager ligt bij dit recept. Meer informatie volgt verder in de blog.

Wildzwijnburger: Dikke vette uitzondering. 👎🏻👎🏻👎🏻

Dit recept kun je net zo goed vervangen met een maaltijd van de McDonalds. De portie is te groot, te veel verzadigde vetten, transvetten, te weinig vezels en groenten, bijna alles aan dit recept is een no go. Enkel de hoeveelheid zout valt in de middenweg categorie. Alleen als je zelf extra zout aan je friet gaat toevoegen, dan krijgt ook deze indelingscriteria een rode label.

Conclusie:

Antwoord op de vraag: Hoe gezond zijn de maaltijden uit de HelloFresh maaltijdbox? Niet super gezond dus. Ik wil bijna zeggen dat ik hier kort over kan zijn. Maar HelloFresh heeft ook positieve kanten. Die laat ik je ook graag zien met onderstaande tips.


Is HelloFresh geschikt als je wilt afvallen?

Deze vraag is heel algemeen. Afvallen draait niet om het verbeteren van één maaltijd. Maar ja, er valt vaak veel winst te halen als het gaat om de avondmaaltijd. Kijk bijvoorbeeld naar het recept van de wildzwijnburger. Dit recept bevat 971 calorieën! Dat kan dus in een gezonder jasje gestoken worden.

Afvallen is heel simpel, je moet minder eten dan dat je nodig hebt. Eet je meer dan je verbruikt, dan kom je aan, eet je minder dan val je af. In deze blog deel ik meer tips over hoe jij succesvol kunt afvallen en toch kan blijven genieten.

Wil jij graag afvallen en ben je geen held in de keuken?

Dan kan deze maaltijdbox je wel helpen om meer inspiratie op te snuiven. Gaat het je helpen om af te vallen, naar mijn mening niet. Als je wilt afvallen, dan zijn er vaak meerdere valkuilen waar je van te leren hebt. Denk natuurlijk aan alle andere maaltijden die je op een dag eet, je ontbijt, lunch en je tussendoortjes. Vergeet ook de drankjes niet. In veel drankjes zitten veel suikers verstopt waar je stiekem veel calorieën mee naar binnen slurpt.

Naast je eet- en drink gewoonten zijn er nog meerdere factoren die een rol spelen bij het afvallen waar je wellicht van te voren niet aan had gedacht. Die factoren spelen allemaal een rol in je koppie.

Wil jij graag weten hoe jij met plezier kan werken aan je gewicht? 

Meld je aan voor onze 5 daagse online training: de knop om. In 5 dagen leer je de strategie om te stoppen met jojo-en en blijvend je mindset en gedrag te veranderen zodat je grip krijgt op je gewicht en zelfvertrouwen creëert!

Aanmelden 5 daagse voor blijvend resultaat

Voor wie is HelloFresh wél geschikt en voor wie niet?

Ondanks dat de recepten niet helemaal door mijn keuring komen, wil ik toch niet al te negatief zijn over de maaltijdboxen in het algemeen. Of je nu kiest voor HelloFresh, MarleySpoon, Dinnerly, De Familie Box of de boxen van boerschappen allemaal geven ze iets goeds mee.

Dat goedje is inspiratie. Hoe vaker je een box afneemt hoe groter de kans is dat je dingen gaat eten die je wellicht nooit eerder hebt gegeten. Of je gaat combinaties leren maken waar je zelf nooit eerder aan gedacht hebt. Ben jij dus iemand die nooit weet wat je voor jezelf (of je gezin) moet koken, dan is een maaltijdbox een interessante keuze. Echter kun je ook net zo goed een gezond kookboek kopen, maar dat terzijde. Sorry lieve mensen, maar dit is het enige wat ik positief vind aan maaltijdboxen.

Waarom is HelloFresh niet geschikt? 

De maaltijdboxen staan maar voor 1 ding: eten zou makkelijk mogelijk houden, zodat je lekker lui kunt koken. Ja, voor de drukwerkende Nederlander is dit natuurlijk fantastisch. Waarom moeilijk nadenken over recepten als je het ook voorgekauwd kan krijgen? Waarom zelf induiken op nieuwe recepten als je het ook voorgeschoteld kan krijgen? Waarom zelf de supermarkt ingaan en op zoek gaan naar wat gezonde variaties zijn, als je het ook gewoon thuis kan laten bezorgen?

Het lijkt allemaal positief, maar ik ben heel eerlijk: maaltijdboxen houden je dom. Nee dat zeg ik verkeerd, je wordt er niet slimmer/wijzer van. Ik zeg niet dat je elk recept zo uitgebreid als ik moet gaan screenen en verbeteren om te begrijpen waar het hier fout gaat, wel wil ik iedereen adviseren je ‘boeren’ verstand te blijven gebruiken. Wil jij een pro worden in de keuken en goed voor jezelf kunnen zorgen? Of wil jij gemak en denken dat je goed voor jezelf zorgt?

Kiezen voor een maaltijd box is kiezen voor gemak.

Kiezen voor de weg van de minste weerstand. Wil jij persoonlijk groeien? Wil een gezonde leefstijl creëren waarin jij zelf alle controle hebt? Leer jezelf dan de skills om gezond te koken. Wil jij investeren in je gezondheid? Investeer dan tijd en energie in het leren van nieuwe vaardigheden en kennis, zodat jij capabel bent om voor jezelf, je gezin en je lijf te zorgen. Neem het heft in eigen handen in plaats van dat je anderen laat bepalen wat je die dag op je bord voorgeschoteld krijgt.

Tijd vind ik geen excuus

Tijd moet je maken. De vraag is: Waar gééf jij prioriteit aan? Wil jij gezond en lekker koken voor de rest van je leven of alleen even vanavond? Wil jij een goeie chef worden, investeer dan tijd in een goeie cursus of goed kookboek die je helpt om voor de rést van je tijd makkelijk en gezond iets op tafel te kunnen zetten.

Hier wat bullshit bezwaren als je denkt, oké je hebt me overtuigd maar……

Maar Maud ik heb NU echt geen tijd. 

Nogmaals: tijd moet je maken. Blijf je wegduiken voor je verantwoordelijkheden dan blijf je hetzelfde resultaat houden. Wanneer komt het moment dat jij gaat besluiten wél tijd te maken? Kies!

Maar Maud ik krijg dus echt wel inspiratie van de recepten, moet ik het dan wel of niet bestellen? 

Hé de keuze blijft altijd bij jou. Ik ga geen keuzes voor je maken. Jij moet de waarde uit de box halen die jij noodzakelijk vindt. Mijn mening blijft: wil je lange termijn resultaat, leer jezelf dan de vaardigheid en kennis aan om gezond te koken en dus te kiezen voor jezelf.

Maar Maud mag ik dan bijvoorbeeld 3x per week HelloFresh eten en de andere dagen zelf koken?

Tuurlijk mag je dat! Je mag alles van mij. Als dit jou helpt, helemaal goed. Weet wel dat je met veel van deze recepten niet de meest gezonde keuze maakt. Blijf wel zelf ook focussen op je eigen kookskills dan zeg ik: goeie combi, vooral als het je plan is om daarna af te bouwen met de box. En nogmaals de keuze blijft bij jou.

Op zoek naar de beste keuze voor jou op het gebied van je eet- en leefstijl? 

Ik help je graag verder met persoonlijk advies. Meld je aan voor onze 5 daagse online training: de knop om. In 5 dagen leer je de strategie om te stoppen met jojo-en en blijvend je mindset en gedrag te veranderen zodat je grip krijgt op je gewicht en zelfvertrouwen creëert!

Aanmelden 5 daagse voor blijvend resultaat

Waarom ik als diëtist & coach wel / geen voorstander ben van HelloFresh

Als diëtist ben ik natuurlijk voorstander van gezonde recepten. Ja, logisch. Maar ik vind het ook heel belangrijk dat eten lekker moet zijn en dat jij er intens van kan genieten! Jij zit ook liever iets lekkers weg te eten? Toch? Met deze maaltijdboxen geef je die kracht uit handen. Jij laat een ander bepalen hoe ‘gezond’ die recepten zijn en jij laat ook bepalen hoe ‘lekker’ die recepten zijn. Ook al kun je bij veel maaltijdboxen wel je maaltijden kiezen, jij geeft alsnog je krachten weg. Dus nee ik ben geen fan van deze maaltijdboxen. Het is een gemakskeuze. Hierboven heb ik al uitgebreid mijn mening daarover gedeeld.

Iedereen heeft de skills van een masterchef in zich zitten. Bij de één komt het er makkelijker uit dan bij de ander. Met de meest simpele tips kun jij oneindig variëren, heb jij alle kooktechnieken onder de knie en kun jij je recepten pimpen met kruiden dat het een gezond maar spetterend feest wordt op je bord.

Wil jij tips hoe jij zelf die chef kan worden, eindeloos kunnen variëren en een setje aan gezonde recepten? Zoek dan niet verder en bestel ons digitale receptenboek Soepen & Diner. Want ja elke master was once a disaster. Dus ook jij kan meester worden in de keuken.

Bestel hier ons receptenboek voor oneindigveel variatie

Hoe lekker en gezond vind de diëtist de recepten van HelloFresh?

Feest- & Gezondheidsmeter van HelloFresh

Om écht te testen hoe tevreden ik ben met de maaltijdboxen van HelloFresh heb ik bij elk recept een feest- en gezondheidsmeter toegepast. Hoe feestelijk zijn de gerechten? Hoe lekker zijn ze? Hoeveel smaak zit eraan? Is het makkelijk te serveren en makkelijk te maken? Allemaal aspecten die ik meeneem wanneer ik induik op nieuwe recepten. Hoe makkelijker, lekkerder, feestelijker, hoe blijer deze chick is. Dus dan gaat de feestmeter dik omhoog. Vergeet niet, dit is puur mijn mening en mijn smaak.

Om te testen hoe gezond de recepten zijn gebruik ik dus de Richtlijnen Voedselkeuze. Hieronder zie je per recept hoe gezond de recepten zijn met mijn onderbouwing van de gezondheidsmeter.

Natuurlijk laat ik je niet met lege handen zitten en wil ik je tips geven om deze recepten te pimpen naar wél gezonde recepten. Zodat jij inzicht krijgt in hoe jij deze recepten zelf kunt pimpen en met welke aspecten jij rekening kan houden om de recepten wél gezond te maken.

In deze blog vind je mijn aanpassingen voor de recepten van mijn maaltijdbox:

 • Risotto met buffelmozarella en rode peper met tomaat, vers basilicum en pecorino
 • Orzo op Siciliaanse wijze met kipgehakt en rozijnen met walnoot, sperziebonen en pecorino
 • Gevulde portobello met geitenkaas en walnoten met gebakken aardappeltjes, cherrytomaten en paprika
 • Wildzwijnburger met kaas en uienchutney met zelfgemaakte frietjes en champignonsalade

Het recept met de mini-tortilla’s staat hier niet in, omdat deze wel ‘gezond’ uit de test kwam.

Meer inzicht in je eigen valkuilen en patronen?

Meld je aan voor onze online training om binnen 5 dagen de knop om te zetten en grip te krijgen op je gewicht en zelfvertrouwen.

Leer in onze 5 daagse hoe je weg blijft van schuldgevoel en zonder verboden producten kunt afvallen


HelloFresh Recept ongezond | Risotto met buffelmozzarella | Goed gevoed & Goed getraind

Recept HelloFresh: Risotto met buffelmozzarella en rode peper met tomaat, vers basilicum en pecorino

Feestmeter: 4/10

Het oog wil ook wat en naar mijn mening betekent dat: meer kleur en smaak is meer beter. Bij dit recept heb ik maar wat extra peper en basilicum toegevoegd om meer kleur en smaak toe te voegen. Daarnaast helpt meer variatie in groenten bij de smaak van het gerecht. Risotto wordt (naar mijn mening) snel saai en eentonig, door meer variatie in groenten toe te voegen proef je bij elke hap weer een nieuwe smaak. Daarom een 4 op 10. Want na 4 happen had ik het wel gezien en was de pret weg van deze maaltijd.

Gezondheidsmeter: 3/10

Kijkend naar de energiewaarden van dit recept vallen 3 van de 6 indelingscriteria in de categorie uitzondering (verzadigde vetten, vezels en natrium). Wat opvallend is, is dat ondanks dat er 450 gram groenten per persoon in zit, het totaal hoeveelheid vezels te laag is. Meer vezels kun je toevoegen door de risotto te vervangen met zilvervliesrijst. De hoeveelheid zout kun je daarmee dus ook vervangen omdat je dan geen bouillon hoeft toe te voegen bij de bereiding. En denk je dan, ja maar dan is het geen risotto gerecht meer… Nee dat klopt, maar je hebt dan wel een gezond gerecht. Je hebt altijd een andere keuze, welke maak jij?

HelloFresh Recept Gezond Risotto met buffelmozzarella Dietist Maud

Energiewaarden HelloFresh recept:

 • Energie = 663,5 kcal -- VOORKEURSCATEGORIE
 • Koolhydraten = 57,3 gram
 • Vetten = 36,0 gram
 • Verzadigde vetten = 15,2 gram (20,6 en%) -- UITZONDERINGSCATERGORIE
 • Transvet = 0,4 gram (0,54 en%) -- VOORKEURSCATEGORIE
 • Eiwitten = 23,7 gram
 • Vezels = 7,4 gram (1,11 g / 100 kcal) -- UITZONDERINGSCATERGORIE
 • Natrium = 2627 mg (426mg / 100 g) / (3,96 mg/kcal) -- UITZONDERINGSCATERGORIE
 • Totaal groenten: 100 gram ui + 500 gram bleekselderij + 300 gram tomaat voor 2 personen is totaal 900 gram groenten in dit recept en dus 450 gram per persoon. -- VOORKEURSCATEGORIE

Wil je weten hoe jij dit recept gezonder kunt maken? Ga naar deze link voor de tips, uitleg en voorbeeld voor de gezonde variant van dit recept.


HelloFresh Recept Ongezond | Orzo Kipgehakt | Goed gevoed & Goed getraind

Recept HelloFresh: Orzo op Siciliaanse wijze met kipgehakt en rozijnen met walnoot, speziebonen en pecorino

Feestmeter: 7/10 

Verrassend lekker recept. Zelf had ik hiervoor nog nooit van orzo gehoord. In alle rijstrecepten gebruik ik bij voorbaat altijd de verstandige zilvervliesrijst keuze. Dit was dus een verrassende nieuwe bite. Ook de walnoot als toevoeging op de kipgehakt gaf een lekkere bijsmaak. Alleen had het voor mij niet extra erbij gehoeven. Veel smaak, verrassend, ik zeg een dikke 7 op 10 op de feestmeter!

Gezondheidsmeter: 6/10

Dit recept ziet er redelijk gezond uit, alleen bevat het wel veel zout. Dit komt door de bouillon die je gebruikt om smaak te geven aan de Orzo en sperziebonen. Nu ik hier achteraf over nadenk had dit helemaal niet gehoeven. Zou je dus minder of geen bouillon toevoegen, dan is dit recept dus opeens een dikke 10, omdat dan alle indelingscriteria scoren op de voorkeurscategorie.

HelloFresh Recept Gezond Orzo Kipgehakt Dietist Maud

Energiewaarden HelloFresh recept 1 persoon:

 • Energie = 627,1 kcal -- VOORKEURSCATEGORIE
 • Koolhydraten = 67,2 gram
 • Vetten = 19,8 gram
 • Verzadigde vetten = 4,4 gram (6,3 en%) -- VOORKEURSCATEGORIE
 • Transvet = 0,1 gram (0,14 en%) -- VOORKEURSCATEGORIE
 • Eiwitten = 39,9 gram
 • Vezels = 8,7 gram (1,38 g/100kcal) -- VOORKEURSCATEGORIE
 • Natrium = 2174 mg (305mg/100g) / (3,46mg/kcal) -- UITZONDERINGSCATERGORIE
 • Totaal groenten: 110 gram ui + 320 sperziebonen voor 2 personen is totaal 430 gram groenten in dit recept en dus 215 gram per persoon. -- VOORKEURSCATEGORIE

Wil je weten hoe jij dit recept gezonder kunt maken? Ga naar deze link voor de tips, uitleg en voorbeeld voor de gezonde variant van dit recept.


HelloFresh Recept Ongezond | Portobello | Goed gevoed & Goed getraind

Recept HelloFresh: Gevulde portobello met geitenkaas en walnoten met gebakken aardappeltjes, cherrytomaten en paprika

Feestmeter: 10/10 

Dit recept vond ik geweldig! Lekker en feestelijk! Sowieso recepten met champignons, daar maak je mij extra blij mee. Voeg daar frietjes aan toe, een mega grote champignon (portobello) gevuld met geitenkaas, ja dan is mijn maagje weer goed tevreden en ben ik in de feeststemming. Een dikke 10 op de feestmeter dus!

Gezondheidsmeter: 6/10 

Walnoten, geitenkaas en olijfolie. Een dikke combi voor extra vet in je recept. Nu is dat nog niet zo erg, maar de geitenkaas zorgt ervoor dat dit recept te veel verzadigde vetten bevat (uitzonderingscategorie). De geitenkaas zorgt er in dit recept ook voor dat het wat zout bevat, gelukkig valt dit wel mee en dus nog binnen de gezonde marge. Voor de rest is het een vrij ‘mager’ gerecht als je het zou screenen op calorieën. Mijn advies zou zijn: iets minder geitenkaas en iets meer noten, dan is het probleem snel opgelost en zou de gezondheidsmeter ook naar een 10 vliegen! Let wel weer op, ga je los met je noten, dan schiet de energiewaarde weer flink omhoog. Altijd koppie erbij houden dus.

HelloFresh Recept Gezond | Portobello | Dietist Maud

Energiewaarden HelloFresh recept 1 persoon:

 • Energie = 621,5 kcal -- VOORKEURSCATEGORIE
 • Koolhydraten = 66,6 gram
 • Vetten = 29,65 gram
 • Verzadigde vetten = 9,1 gram (13,17 en%)  -- UITZONDERINGSCATERGORIE
 • Transvet = 0,5 gram (0,72 en%) -- VOORKEURSCATEGORIE
 • Eiwitten = 16,8 gram
 • Vezels = 10,65 gram (1,7 g/100kcal) -- VOORKEURSCATEGORIE
 • Natrium = 357,5 mg (49,5 mg/100g) -- VOORKEURSCATEGORIE
 • Totaal groenten: 150 gram paprika + 88 gram ui + 250 gram tomaten + 155 portobello voor 2 personen is totaal 643 gram groenten in dit recept en dus 321 gram per persoon. -- VOORKEURSCATEGORIE

Wil je weten hoe jij dit recept gezonder kunt maken? Ga naar deze link voor de tips, uitleg en voorbeeld voor de gezonde variant van dit recept.


HelloFresh Recept Ongezond Mini-tortilla’s Goed gevoed & Goed getrain

Recept HelloFresh: Mini-tortilla’s met varkenshaaspuntjes en gomasio met spitskool en zoetzure komkommer

Feestmeter: 6/10

Dit recept had een verrassende nieuwe combi voor mij: spitskool en varkenshaaspuntjes. Zelf zou ik niet bedenken om spitskool in mijn wrap te doen. Dus waarom maar een zesje? Heel simpel, het eet niet makkelijk en serveren is een bitch. Check de foto, dit was op mijn ‘meest culinair’ geserveerd en nageaapt van de foto. Haha kun jij dit beter, stuur me aub een fotootje toe, dan kan de feestmeter ook omhoog. 😉

Gezondheidsmeter: 9/10

Hier kan ik kort over zijn. Het recept voldoet aan alle indelingscriteria. Zou ik toch nog ergens kritisch over mogen zijn, dan is het de energiewaarde. Deze tikt het wel de grens aan van de totale energiebehoefte. Richtlijn is tussen de 400-700 kcal per persoon. Het totaal aantal calorieën voor dit recept per persoon zit op 667 kcal. Maar goed, dus nog steeds ‘gezond’. Zou jij ‘m willen proberen?

HelloFresh Recept Gezond Mini-tortilla’s  Dietist Maud

Energiewaarden HelloFresh recept 1 persoon:

 • Energie = 667 kcal -- VOORKEURSCATEGORIE
 • Koolhydraten = 70,4 gram
 • Vetten = 20,65 gram
 • Verzadigde vetten = 5,85 gram (7,9 en%) -- VOORKEURSCATEGORIE
 • Transvet = 0,2 gram (0,27 en%) -- VOORKEURSCATEGORIE
 • Eiwitten = 44,5 gram
 • Vezels = 9,0 gram (1,35 g/100kcal) -- VOORKEURSCATEGORIE
 • Natrium = 505 mg (93,5 / 100 g) -- VOORKEURSCATEGORIE
 • Totaal groenten: 125 gram spitskool + 200 gram komkommer voor 2 personen is totaal 325 gram groenten in dit recept en dus 162 gram per persoon. -- VOORKEURSCATEGORIE


HelloFresh Recept Ongezond | Wildzwijnburger | Goed gevoed & Goed getraind

Recept HelloFresh: Wildzwijnburger met kaas en uienchutney met zelfgemaakte frietjes en champignonsalade

Feestmeter: 7/10

Een burger met frietjes, dat is natuurlijk altijd feest. Zelfs de salade erbij was verfrissend, dus een dikke 7. Waarom geen hoger cijfer? De saus die erbij zat is simpelweg niet mijn favoriet en heb ik zelf weggelaten. Plus daarbij heb ik zelf peperolijfolie gebruikt om extra smaak aan de salade te geven. Daarnaast zie je al direct aan dit gerecht dat het niet echt gezondheid uitstraalt. Je kan net zo goed bij de MacDonalds gaan eten en dan krijg je dezelfde voedingswaarde. Het kan dan nog zo goed feestelijk eruit zien, en dat is vaak het beeld wat de gemiddelde Nederland heeft bij ‘ongezond’ eten. Dus dan wordt opeens feestelijk gekoppeld aan ongezond en die vergelijking wil ik juist NIET maken. Gezond eten moet ook een feestje zijn.

Gezondheidsmeter: 1/10

Waarom toch een 1? Nou ik kan moeilijk een nul op tien geven, want dan heb je niks gegeten en daar ben ik helemaal geen voorstander van. Dus beter iets eten, dan niets eten. Alleen deze maaltijd screent op bijna alles uit de uitzonderingscategorie en wonderbaarlijk genoeg op natrium (zout) in de middenweg. Maar goed als je extra zout over je friet heen gooit gaat deze waarde wellicht ook snel in de uitzonderingscategorie komen te staan. Dit is dus geen gezond recept HelloFresh. Jammer!

HelloFresh Recept Gezond | Wildzwijnburger | Dietist Maud

Energiewaarden HelloFresh recept:

 • Energie = 971,1 kcal  -- UITZONDERINGSCATERGORIE!!!
 • Koolhydraten = 69,5 gram
 • Vetten = 58,7 gram
 • Verzadigde vetten = 20,4 gram (18,9 en%) -- UITZONDERINGSCATERGORIE
 • Transvet = 1,5 gram (1,39 en%) -- UITZONDERINGSCATERGORIE
 • Eiwitten = 35,3 gram
 • Vezels = 11,0 gram (1,13 g/100 kcal) -- UITZONDERINGSCATERGORIE
 • Natrium = 1206 mg (179mg/100g) (1,24 mg/kcal) -- MIDDENWEGCATEGORIE
 • Totaal groenten: 75 ui + 148 gram champignons (bereid) + 40 rucola voor 2 personen is totaal 263 gram groenten in dit recept en dus 131 gram per persoon. -- UITZONDERINGSCATERGORIE

Wil je weten hoe jij dit recept gezonder kunt maken? Ga naar deze link voor de tips, uitleg en voorbeeld voor de gezonde variant van dit recept.


Hoe maak je de recepten van HelloFresh nóg gezonder?

Deze blog was al monsterig genoeg. Daarom verwijs ik je graag naar een nieuw overzicht voor de gezonde varianten van de recepten. Hierin geef ik je uitleg over hoe jij de recepten kunt ombouwen naar een gezond recept, zodat je toch zonder zorgen kunt genieten van deze maaltijden. Door te ontdekken hoe jij zelf de recepten kunt aanpassen hoef je voortaan niet meer de box te bestellen, maar kun jij zelf (mocht je al meerdere keren een maaltijdbox hebben besteld) de oude recepten hergebruiken en die zelf gezonder maken.

In mijn Di-Eet-Alles trainingen help ik je om van eten en afvallen een feestje te maken. Belangrijker nog om nieuwe gewoonten te blijven vasthouden en voorgoed oude ongezonde patronen te doorbreken. Door wellicht eerdere dieetpogingen ben je minder positief gaan denken over afvallen, gezond eten of over jezelf. Deze negatieve mindset is de boosdoener. Ben jij klaar met die dieetgevangenis en wil jij wat gezelligheid en feestelijke energie erin blazen, dan help ik je daar met alle liefde bij. Meld je aan voor onze 5 daagse training en zet zelf de knop om met de unieke strategie voor blijvend resultaat, grip op je gewicht vol zelfvertrouwen!

Leer in onze 5 daagse hoe je weg blijft van schuldgevoel en zonder verboden producten kunt afvallen


De korte samenvatting: Wat vind ik van HelloFresh?

Tja, na alle uitleg kan ik het nu wel kort houden en geef ik je twee opties. Welke ga jij kiezen?

 1. Wil je kiezen voor de weg met de minste weerstand die je verder niet veel nieuws gaat opleveren en dus kiest voor gemak, dan zijn de maaltijdboxen een goeie aanvulling.
 2. Wil je kiezen voor de weg met de meeste weerstand die je leert hoe je op lange termijn resultaat behoud omdat jij focust op persoonlijke groei en investeert in je gezondheid, ga dan zelf aan de bak en zorg dat je je kennis en vaardigheden verhoogt.

Wil je op 2 kiezen en wil je daar hulp bij van mij? Meld je vandaag nog aan voor onze 5 daagse training.

Hé veel kookplezier en geniet van het eten 😉

Veel liefs,

Maud

Diëtiste & NLP Leefstijl TrainerOver de schrijver
Maud Bogers is een ervaren coach & diëtist en een gedreven ondernemer, Haar boek: Het Leefstijl Veranderboek is in 2018 uitgebracht en ondersteund sinds dien al haar cliënten in het verbeteren en behouden van een gezonde leefstijl vol zelfvertrouwen. Maud Bogers is bekend van haar uitspraak: als het gewoon was, dan had je het allang gedaan
Reactie plaatsen

Ook de knop omzetten?

Gratis online mini-cursus waarin je in 5 dagen leert hoe jij de knop omzet voor grip op je gewicht, zelfwaardering, zelfvertrouwen; en dat voor de rest van je leven!
50%
Inschrijven 5 daagse mini-cursus
Grip op je gewicht, zelfbeeld & zelfvertrouwen; en dat de rest van je leven
Direct aanmelden