Recept Lunch: Doperwtenspread
26 november 2022 
1 min. leestijd

Recept Lunch: Doperwtenspread

Varieer op je boterham met dit recept voor gezonde doperwtenspread

Heb jij altijd het zelfde beleg op je boterham? Of wordt jij gek om altijd sla, komkommer of tomaat toe te voegen bij de lunch om voldoende groenten binnen te krijgen? Met deze belegsoort gaat er een wereld voor je open. Bekijk hier het recept voor de doperwtenspread.

Ingrediënten Doperwtenspread:

Voor 9 porties van 15 gram:

  • 100 gram diepvries doperwten
  • 3 blaadjes munt
  • 35 gram ongezouten cashewnoten
  • Peper

Benodigdheden Doperwtenspread:

  • Pan
  • Keukenmachine of kom en staafmixer


Voedingswaarde doperwtenspread
(15 gram):

Energie = 34,1 kcal
Koolhydraten = 2,5 gram
Eiwitten = 1,5 gram
Vetten = 1,9 gram
Vezels = 0,6 gram

Bereidingswijze Doperwtenspread:

Zet een pan met kokend water op het vuur en kook de doperwten 2 minuten. Giet de doperwten af en spoel ze na met koud water. Mix vervolgens in een keukenmachine of met de staafmixer de doperwten, munt en olijfolie tot een glad geheel. Wanneer het niet goed mengt kun je nog een beetje koud water toevoegen. Voeg nu de noten toe en meng nog even door. Er mogen stukje noot zichtbaar zijn, dat geeft een lekkere bite. Proef de spread en breng op smaak met peper.

Voedingswaarde Belegde Volkorenboterham (15 gram):

Belegd met 15 gram doperwtenspread, 1 gekookt ei, beetje rucola

Energie = 182,1 gram
Koolhydraten = 16,2 gram
Eiwitten = 12,0 gram
Vetten = 7,2 gram
Vezels = 3,1 gram


Jouw ideale gewicht te bereiken en te blijven genieten van lekker eten

Meld je aan voor onze 5 daagse online training: de knop om. In 5 dagen leer je de strategie om te stoppen met jojo-en en blijvend je mindset en gedrag te veranderen zodat je grip krijgt op je gewicht en zelfvertrouwen creëert!


Aanmelden 5 daagse voor blijvend resultaat


Genieten van meer gezonde recepten?

Mis je ooit inspiratie in de keuken? Sta je in de supermarkt en weet je nie7t wat lekker is bij elkaar? Wat is nu écht een gezonde maaltijd? Met het receptenboek Soepen & Diner kun je blijven variëren door alle handige tips & tricks, naast alle recepten. Verbaas jezelf in de keuken, want met dit boek kun je elke dag jouw bordje als een echte kok beleggen. En ook nog eens gezond. Meer dan 85 makkelijke recepten die iedereen op tafel kan krijgen. Een gezond voedingspatroon ontwikkelen, dat start in de keuken. Bestel hier direct jouw exemplaar.

Over de schrijver
Maud Bogers is een ervaren coach & diëtist en een gedreven ondernemer, Haar boek: Het Leefstijl Veranderboek is in 2018 uitgebracht en ondersteund sinds dien al haar cliënten in het verbeteren en behouden van een gezonde leefstijl vol zelfvertrouwen. Maud Bogers is bekend van haar uitspraak: als het gewoon was, dan had je het allang gedaan
Reactie plaatsen

Ook de knop omzetten?

Gratis online mini-cursus waarin je in 5 dagen leert hoe jij de knop omzet voor grip op je gewicht, zelfwaardering, zelfvertrouwen; en dat voor de rest van je leven!
50%
Inschrijven 5 daagse mini-cursus
Grip op je gewicht, zelfbeeld & zelfvertrouwen; en dat de rest van je leven
Direct aanmelden