Gezond Ontbijt | Frambozen Havermout Crumble
26 november 2022 
1 min. leestijd

Gezond Ontbijt | Frambozen Havermout Crumble

Afvallen met elke ochtend een warm frambozen havermout crumble ontbijtje

Warm ontbijtje alleen in het weekend of gewoon elke dag? Maar ook een gezonde variant? Deze Frambozen Havermout Appel Crumble laat je lekker genieten van een gezond ontbijtje.

Ingrediënten Frambozen Havermout Appel Crumble:

  • 50 gr (diepvries) frambozen
  • ½ appel
  • 20 gram havermout
  • 20 gram meel
  • 1 el olijfolie
  • 1 el honing / Zusto
  • 150 gram magere kwark

Benodigdheden Frambozen Havermout Appel Crumble:

  • 1 kleine ovenschaaltje
  • mengkom

Bereidingswijze Frambozen Havermout Appel Crumble:

0. Voorbereiding: Verwarm de oven voor op 180 graden.
1. Fruit: Schil de appel, verwijder het klokhuis en snij de appel in kleine blokjes. Doe de appel samen met de frambozen in de kom en schep goed door. Verdeel het fruit over een kleine ovenschaaltje.
2. Havermoutmix: Doe in de mengkom de havermout, het meel, de olijfolie en de honing/Zusto in. Gebruik je handen om de crumble te maken door alles door elkaar te kneden totdat er een kruimelig deeg ontstaat.
3. Oven: Schep de havermout crumble op het fruit en doe voor 20-25 minuten de ovenschaal in de voorverwarmde oven. Als er een mooi bruin korstje op de havermout is gekomen, is je ontbijtje klaar. Voeg een beetje kwark toe aan je crumble of wat crumble toe aan je kwark. Wat jij lekker vindt!

Wat is Zusto? 

Product dat suiker is maar ook geen suiker. Het bevat per gram maar 1 kcal. Versus gewone suiker die 4 kcal per gram bevat. Zusto is gemakkelijk te gebruiken om te bakken en koken. En als gewone suiker te vervangen in recepten.

Voedingswaarde per portie/persoon:

Energie = 375 kcal
Koolhydraten = 43,1 gram
Eiwitten = 18,2 gram
Vetten = 12,5 gram
Vezels = 5,7 gram

Ben jij er klaar om jouw streefgewicht te bereiken en te blijven genieten van lekker eten?

Meld je aan voor onze 5 daagse online training: de knop om. In 5 dagen leer je de strategie om te stoppen met jojo-en en blijvend je mindset en gedrag te veranderen zodat je grip krijgt op je gewicht en zelfvertrouwen creëert!


Aanmelden 5 daagse voor blijvend resultaat


Over de schrijver
Maud Bogers is een ervaren coach & diëtist en een gedreven ondernemer, Haar boek: Het Leefstijl Veranderboek is in 2018 uitgebracht en ondersteund sinds dien al haar cliënten in het verbeteren en behouden van een gezonde leefstijl vol zelfvertrouwen. Maud Bogers is bekend van haar uitspraak: als het gewoon was, dan had je het allang gedaan
Reactie plaatsen

Ook de knop omzetten?

Gratis online mini-cursus waarin je in 5 dagen leert hoe jij de knop omzet voor grip op je gewicht, zelfwaardering, zelfvertrouwen; en dat voor de rest van je leven!
50%
Inschrijven 5 daagse mini-cursus
Grip op je gewicht, zelfbeeld & zelfvertrouwen; en dat de rest van je leven
Direct aanmelden