Pannenkoek over? Maak er een tussendoortje van!
Iedereen is fan van een zoete pannenkoek. Nu als partysnack op een spiesje. De pannenkoek lolly met frambozen smaak en de zoete toevoeging van aardbeien en framboos. Wanneer ga jij deze serveren op een feestje?
Je vindt hieronder het recept voor de pannenkoeken lolly tussendoortjes:
Personen: 30 persoon
Kcal: 35 kcal
Bereidingstijd: 20 minuten
Bekijk ook ons receptenboek voor nóg meer inspiratie.
Ingrediënten Pannenkoeken lolly:
- 2 eieren
- 75 gram meel
- 1 tl bakpoeder
- 50 gram frambozen (diepvries)
- 1 tl olijfolie
- Aardbeien
- Frambozen
Benodigdheden Pannenkoeken lolly:
- Spiesjes
- Blender
- Keukenrol
- Soeplepel
Bereidingswijze Pannenkoeken lolly:
1. Beslag maken: Voeg hier de eieren, meel, bakpoeder aan toe en meng door elkaar tot een egale massa. Verdeel het beslag over 2 kommen, zodat je van de helft roze pannenkoeken kunt maken.
2. Beslag roze pannenkoeken: Pureer de (ontdooide) frambozen met een blender. Doe dit bij 1 van de 2 beslagkommen en meng goed door elkaar. Wil je ze extra ‘roze’ krijgen, dan kun je kleurstof toevoegen. Dit is geen must, wel leuk voor het kleurverschil.
3. Pannenkoeken bakken: Verwarm een (pannenkoeken)pan met 1 tl olijfolie. Wrijf de olijfolie uit over de pan met een stukje keukenrol. Verdeel een soeplepel beslag over de pan, beweeg de pan heen en weer zodat het beslag de hele bodem bedekt. Bak de pannenkoek 2-3 minuten op middelhoog vuur tot de bovenkant bijna gaar is. Keer de pannenkoek om en bak nog 1-2 minuten op de andere kant. Je kunt de pannenkoek warm houden tussen 2 borden, maar je kunt ze ook laten afkoelen. Herhaal het bakken tot het beslag op is.
4. Fruit: Was de frambozen en aardbeien. Haal de kroontjes van de aardbeien voor de servering.
5. Lolly’s maken: Rol de pannenkoeken 1 voor 1 op en snijd in rolletjes van ongeveer 2-3 centimeter. Rijg om en om de pannenkoeken en aardbeien en frambozen aan een satéprikker.
6. Servering: Lekker om te serveren met frambozen chiazaadjam als dip. Afhankelijk van hoe dik het beslag is, kun je ongeveer 5 pannenkoeken maken. Per pannenkoek kun je ongeveer 5-6 opgerolde pannenkoeken snijden.
Voedingswaarde 1 portie (30 gram):
Energie: 15,8 kcal
Koolhydraten: 1,4 gram
Eiwitten: 0,6 gram
Vetten: 0,4 gram
Vezels: 1,2 gram
Voedingswaarde Totaal tussendoortje:
Energie: 142,8 kcal
Koolhydraten: 16,5 gram
Eiwitten: 5,2 gram
Vetten: 5,3 gram
Vezels: 3,0 gram
Bestel hier ons receptenboek voor oneindigveel variatie
Geniet ervan!
Liefs Maud