Afvallen met personal coach; hoe werkt dat
25 november 2022 
19 min. leestijd

Afvallen met personal coach; hoe werkt dat

Afvallen met een persoonlijke coach, hoe doe ik dat?

Wil je graag een gezond gewicht en met een persoonlijke coach afvallen? Een dieet gaat je niet helpen. Eetschema’s en lijstjes hebben je al vaker teleurgesteld. Steeds maar blijven proberen heeft je tot nu toe niet verder geholpen. Je bent wellicht tot de conclusie gekomen: dit gaat me nooit lukken. Tot vandaag. Want jij kan zeker jouw doelen bereiken, zolang je het juiste middel hebt.

Hoe gek genoeg, een dieet is niet het juiste middel een gezond gewicht te bereiken en te behouden.

Diëten zijn altijd voor de korte termijn. Daarom ook dat wellicht eerdere pogingen sneuvelde. Tot vandaag. Je verdient een persoonlijke coach die je helpt bij het aanpakken van de kern. Een persoonlijke coach die je op gebied van afvallen niet wijst op wat je wel en niet mag eten. Wél een persoonlijke coach die je helpt om te sturen naar werkelijke en blijvende verandering. En die verandering start in je koppie en niet op je bord.

Nieuwsgierig hoe ook jij kan afvallen zonder dieet? Lees op deze pagina meer informatie.

Alvast nieuwsgierig naar onze di-eet-alles methode, klik hier voor meer informatie.


Waar personal coach Maud jou kan helpen bij het afvallen

Als een dieet je niet helpt, dan hebben we te kijken naar het grotere plaatje. Oftewel jouw patronen die er afgelopen jaren ingeslopen zijn. De patronen die jou belemmeren in het bereiken van jouw doelen.

Tot de kern met jouw persoonlijke coach Maud

Wellicht heb je eerder een dieet gedaan en lag de volledige focus op je bord. Dit houdt je in een regime van altijd de focus hebben op wat wel en niet mag. Als je dit hebt aangeleerd zul je altijd deze focus moeten vasthouden om resultaat te behouden. Oftewel stop je met het volgen van je strakke regime, dan val je weer terug in oude patronen en zo ontstaat het jojo-effect.

Het doel is niet om je niet meer te verliezen in het tellen van calorieën en foodtrends. Het doel is wel om te bouwen aan jouw zelfvertrouwen. Zodat jij in je kracht staat en grip hebt op jouw eigen keuzes. Niet meer in de ban bent van de weegschaal, en de weegschaal laat bepalen hoe jij je voelt. Jij hebt zelf de touwtjes in handen omdat aandacht hebt voor jouw emoties, zelfzorg, zelfbeeld en zelfvertrouwen. Dit is waar Maud je als persoonlijke coach bij helpt op het gebied van afvallen. Zo is afvallen nooit het doel, maar het middel.

Persoonlijke coaching met 1:1 aandacht

Maud duikt samen met jou in op jouw leefstijl, ook wel zelfzorg genoemd. Door te kijken naar jouw voeding, beweging, ontspanning, routine en mindset gaat jou helder worden waar je werkelijk aan te werken hebt.

Een persoonlijke coach werkt niet in groepen om je te helpen af te vallen. Er is 1:1 aandacht om tot de kern te gaan. Jij hebt jouw unieke manier van handelen en daar is een unieke manier voor nodig om daar verandering in aan te brengen.

Uit je dieet-mindset

Afvallen met een personal coach draait niet alleen om het trainen van je zelfbeheersing. Door het volgen van eerdere diëten, alle onzin in de media over diëten heb jij bepaalde overtuigingen die je sturen naar het gedrag dat je nu doet. Personal coach Maud noemt dit jouw dieet-mindset. Zolang jij blijft vasthouden aan deze overtuigingen blijf je stoeien met het werken naar een gezond gewicht vol zelfvertrouwen. Adviezen worden gestuurd naar een visie vanuit overvloed in plaats van beperkingen. Daarom leert ze haar cliënten de nieuwe di-eet-alles mindset. Op deze pagina vind je meer informatie over hoe je uit jouw di-eet-mindset kunt komen.

Eigenaarschap pakken -  Zelfbewustzijn & zelfbeheersing

Jij mag het vertrouwen gaan bouwen dat jij bekwaam bent om goed voor jezelf te zorgen. Daar heeft de weegschaal geen zeggenschap over. Je hebt te onderzoeken welke stemmetjes in je kop je sturen naar minder voedzame patronen. Eenmaal bewust van deze patronen en interne dialogen kun je jezelf gaan trainen om nieuwe patronen aan te leren. Stapsgewijs. Elke dag een klein beetje in plaats van even snel heel veel. Wanneer jij die rol van eigenaarschap leert te omarmen sta jij altijd achter het stuur en kun jij ook weer bouwen naar een stabiel gezond gewicht vol zelfvertrouwen.

Wil jij graag aan de slag gaan met jouw mindset en leefstijl. Meld je aan voor onze 5 daagse online training: de knop om! In 5 dagen de strategie om grip te krijgen op je gewicht vol zelfvertrouwen.

Leer in onze 5 daagse hoe je weg blijft van schuldgevoel en zonder verboden producten kunt afvallen

Aan de slag met jouw personal coach voor afvallen

De grootste fout die mensen maken gaat jou niet meer overkomen na het lezen van deze tips en uitleg. Veel mensen die een coach inschakelen verwachten dat ze aan de hand worden meegenomen. Tuurlijk een personal coach is er om je te assisteren. Let op: niet om een hand te bieden en je door de shitshow mee te sleuren. Als je dus met een persoonlijke coach aan de slag gaat heb je de volgende check te doen:

1. Stel ik de juiste doelen op het gebied van afvallen? Kan mijn coach hierbij helpen? Is deze coach geschikt voor mij? Lees hieronder meer tips over het stellen van de juiste doelen voor het bereiken van meer zelfvertrouwen en een blijvend gezond gewicht.

2. Zit jij werkelijk achter het stuur om jouw probleem aan te pakken of laat jij je personal coach sturen? Lees hiervoor onderstaande stukje: uit de miemeltaxi & eigenaarschap pakken als dit je nog niet lukt.

3. Voldoen ik en mijn coach aan de 3 vereisten voor verandering?

 • Jouw persoonlijke coach geeft je alle tips en tools. Oftewel heb je de juiste coach voor het juiste doel.
 • Kun jij uit je comfortzone komen om je doelen te bereiken
 • Kun je focussen op wat je WEL wilt, in plaats van wat je niet wilt?

Deze drie fases voor verandering zijn een vereisten als je wilt dat afvallen het middel is voor meer zelfvertrouwen.

Uit de miemeltaxi & eigenaarschap pakken

Je hebt zelf de verantwoordelijkheid of eigenaarschap te pakken. Doe je dat, dan kijk je altijd naar je eigen gedrag en je eigen handelen. In elke situatie vraag je jezelf af: hoe heb ik hier een aandeel in? Hoe kan ik hierin het beste handelen wat mij helpt om mijn doel te bereiken? 

Stel je even deze situatie voor… Je bent op het werk. Er is taart. Slagroomtaart, persoonlijk ben ik daar geen fan van en vind ik het zonde van de kcal en eet ik liever wat anders wat ik wel lekker vind. Maar wellicht is jouw keuze anders. Afijn, er is zo’n zeurende collega die zegt: ach eet toch een stukje, ze hebben het speciaal gehaald voor iedereen. Pietje is jarig, eet toch wat, das gezellig. Wat doe je dan? 

Je hebt 2 keuzes. Keuze 1, je stapt, zoals een cliënt van mij het zo mooi noemt, in de miemeltaxi, waarbij je het stuur weggeeft aan de chauffeur die voor jou rondjes gaat rijden. Of Keuze 2 je kiest ervoor om die 100% verantwoordelijkheid te pakken. Je gaat zelf achter het stuur zitten en pakt zelf de controle over de situatie. 

Stap je in de miemeltaxi, wat gebeurt er dan? Dan ga je achteraf miemelen (excuusjes maken en klagen). Je hebt namelijk al je kracht en invloed weggeven aan een ander. Achteraf baal je ervan, want waarom had je dat taartje genomen, het was niet eens zo lekker. Die collega die was zo aan het aandringen, en ja er was iemand jarig. Het is niet netjes om dan iets af te slaan. Dat zijn allemaal beschuldigingen naar andere mensen. Dus eigenlijk zeg je in principe: niemand mag meer jarig zijn, want dat maakt mijn leven een stuk makkelijker en dan kom ik niet meer in de verleiding. Je geeft al je krachten weg en je gaat achteraf zitten miemelen dat jij geen invloed had.

Terwijl bij keuze 2 je ook zelf achter het stuur kon gaan zitten en tegen die lieve collega had kunnen zeggen: geen taart of vlaai voor mij vandaag, daar heb IK geen behoefte aan (PUNT). Jij kiest voor jezelf en staat 100% achter je keuze. Jij bepaalt hoe jij reageert op de situatie omdat je handelt vanuit je eigen verantwoordelijkheid. 

Ga je dus zelf achter het stuur zitten, dan wordt het leven zo veel makkelijker. Je hebt zelf alles in de hand en jij bepaald jouw eigen resultaat met jouw eigen acties. Jij hebt de controle over de weegschaal. De weegschaal niet meer over jou. Jij hebt de controle of jij straks weer in die broek of dat jurkje past. Jij hebt de controle of je wel of niet een biertje of wijntje wil drinken bij die borrel. Alles is aan jou! Jij pakt het resultaat dat jij voor JOU wil bereiken.

Jij zit achter het stuur om jouw hogere doel te bereiken! Wil je aan de bak met de juiste coach voor jou, meld je dan vandaag nog aan voor onze mini-training, waarin je in 5 dagen de strategie leert om je mindset te veranderen voor blijvend resultaat.

Leer in onze 5 daagse hoe je weg blijft van schuldgevoel en zonder verboden producten kunt afvallen

Afvallen met een personal coach: dit moet je helder hebben

Er is één grote redenen waarom 95% van de dames die willen afvallen toch weer terug aankomen of gaan jojoën. En dat heeft niks met hun te maken, maar alles met hun aanpak. Het middel die ze gebruiken om hun doel te bereiken. In de dieetwereld word je wijsgemaakt dat hoe minder kcal je eet, hoe sneller je afvalt en jij jouw doel bereikt. Helaas levert dit je niet het gewenste resultaat: een gezond gewicht behouden. En bovenal: lekker en zelfverzekerd in je lijf zitten. Want helaas creëer je met een (crash)dieet enkel snel en kortstondig resultaat. Je komt daarna weer aan omdat je terug valt in oude patronen.

Een gezond gewicht bereiken en ook behouden; daar komt zo veel meer bij kijken. Hieronder lees je waar het fout gaat en hoe jij kunt werken naar jouw werkelijke doel op de juiste manier.

Verward doel en middel nooit meer, afvallen is het middel!

De eerste reden is dat doel en middel met elkaar verward worden. Het eerste wat je goed moet beseffen is dat de kilo’s eraf krijgen NIET het doel is. Die kilo’s die jij eraf wil hebben, dat is het middel

Er is altijd maar 1 hoger doel, het werkelijke doel waar jij je best voor wilt doen. En dat is een interne staat of gevoel waar we naar verlangen. Het gevoel om weer lekker in je vel te zitten en blij te zijn met je lijf dat je van je pa en ma hebt gekregen. Dat jij met je borstjes vooruit en lipjes getuit weer vooraan in de rij durft te staan en je weer zelfverzekerd voelt. Toch?

Misschien twijfel je nog aan dit hogere doel. Daarom ga ik je een vraag stellen. Meerdere vragen, aan jou om die te beantwoorden. Hier komt ie: Waarom wil je afvallen? 

Dan geef je waarschijnlijk een antwoord: omdat ik nu niet tevreden ben. Ok. Volgende vraag: Waarom ben je nu niet tevreden? Jij: Omdat ik die broek niet meer aan kan. Volgende vraag: Waarom wil je die broek weer aankunnen? Jij: Omdat ik me dan meer sexy voel! Volgende vraag: Waarom wil je je sexy voelen? Jij: Omdat ik dan (weer) zelfverzekerd ben en het gevoel van zelfvertrouwen heb. Oke, volgende vraag: Waarom wil je weer zelfverzekerd voelen? Jouw antwoorden die daarop volgen die lijken wellicht op het de vorige en daarmee is het cirkeltje rond. Op het moment dat jij blijft komen op het zelfde antwoord dan heb je daar jouw persoonlijke hogere doel te pakken. Dus nu aan jou: Wat is jouw hogere doel?? 

Wat gebeurt er als het door elkaar wordt gehaald

Wat er gebeurt is dat doel en middel door elkaar worden gehaald. Pas als ik X kg ben afgevallen, dan pas ben ik tevreden, want dan pas ik weer in die broek. Dan pas voel ik me zelfverzekerd. Dan pas ben ik tevreden met wat er op de weegschaal staat. Wat je dan ziet is dat mensen gekke dingen gaan doen (geen schrik ik was er ook zo eentje 😉), ze gaan kei streng hun eetpatroon omgooien doen strenge diëten volgen, stoppen met genieten van iets waar wel extra kcal in zitten en offeren hun sociale leven op om maar hun streefgewicht te bereiken. 

Je gemoedstoestand komt in de knoop want de gestelde doelen zijn zo moeilijk dat je het niet kunt volhouden. Terwijl juist jouw gemoedstoestand je enige werkelijke doel en verlangen is. En waardoor je eigenlijk continu in gevecht zijn met jezelf. En het ergste is nog als je wel je streefgewicht bereikt met de als, dan methode, dat je bij het bereiken van je streefgewicht concludeert: shit ik voel me nu nog steeds niet lekker in mijn vel en ik mis nog steeds dat zelfvertrouwen. Je valt vervolgens terug in oude gewoonten, je gaat weer extra eten, want het had geen nut en je bent weer terug bij af. Herkenbaar toch?  

Dus in plaats van dat afvallen jou vrijheid brengt, wat ooit de bedoeling was om lekker in je vel te zitten, is het een gevangenis geworden die eigenlijk elke zin in je dag en ook uit het eten eruit zuigt. Want je kunt niet meer genieten van eten en alle leuke gezellige dingen eromheen, want je bent altijd op dieet. 

Tijd om daar verandering in aan te brengen. Dus lees vooral even verder!

Hoeveel moet je dan afvallen?

We begrijpen dat je met deze vraag zit als je bovenstaande hebt gelezen. Op deze pagina kun je jouw gezonde gewicht berekenen. We adviseren om gezondheidsredenen iedereen te werken naar een gezond gewicht. Vergeet alleen niet dat elke kilo die eraf is, gezondheidswinst is. Al moet je 10 of 60 kilo afvallen, elke kilo telt. Bereken hier jouw gezonde gewicht*.

* Helaas is onze rekentool onder constructie. Je kunt jouw gezonde gewicht berekenen door jouw lengte maal jouw lengte te doen (in meters) en dat keer 22,5. Voorbeeld: persoon van 1.65 meter: 1,65*1,65*22,5 = 61,25 kg

Een andere manier om een tussenstap te berekenen mocht je meer dan 10 kilo moeten afvallen is om een percentage van jouw huidige lichaamsgewicht te berekenen. Hierbij houden we 5% aan. 5% gewichtsverlies levert al veel gezondheidswinst op**. Je kunt het op de volgende manier rekenen:

Stel je weegt 100 kilo met een lengte van 1.60 meter. Een eerste stap is 100*0,05 = 5 kilo om af te vallen.

**Let op. Dit is een richtlijn en dus GEEN doel. Lees de alinea hierboven dat doel en middel niet verward moeten worden.

Formuleer jouw werkelijke doel

Als de focus ligt op het WERKELIJKE hogere doel: Zelfverzekerd zijn en je weer lekker in je vel voelen, dan wordt het middel (de kilo’s eraf krijgen) een extra beloning en bijzaak. Dan valt gelijk de frustratie van de weegschaal weg, dan kun je ook weer een keer genieten van een ongezonde snack. En kun je weer zonder zorgen gaan uiteten en een borrel bijwonen, zonder kei hard te moeten zondigen. En natuurlijk, jij voelt je weer een lekker wijf!    5 daagse: de knop om   


Aan de slag met jouw personal coach voor afvallen

De grootste fout die mensen maken gaat jou niet meer overkomen na het lezen van deze tips en uitleg. Veel mensen die een coach inschakelen verwachten dat ze aan de hand worden meegenomen. Tuurlijk een personal coach is er om je te assisteren. Let op: niet om een hand te bieden en je door de shitshow mee te sleuren. Als je dus met een persoonlijke coach aan de slag gaat heb je de volgende check te doen:

1. Stel ik de juiste doelen op het gebied van afvallen? Kan mijn coach hierbij helpen? Is deze coach geschikt voor mij? Lees hieronder meer tips over het stellen van de juiste doelen voor het bereiken van meer zelfvertrouwen en een blijvend gezond gewicht.

2. Zit jij werkelijk achter het stuur om jouw probleem aan te pakken of laat jij je personal coach sturen? Lees hiervoor onderstaande stukje: uit de miemeltaxi & eigenaarschap pakken als dit je nog niet lukt.

3. Voldoen ik en mijn coach aan de 3 vereisten voor verandering?

 • Jouw persoonlijke coach geeft je alle tips en tools. Oftewel heb je de juiste coach voor het juiste doel.
 • Kun jij uit je comfortzone komen om je doelen te bereiken
 • Kun je focussen op wat je WEL wilt, in plaats van wat je niet wilt?

Deze drie fases voor verandering zijn een vereisten als je wilt dat afvallen het middel is voor meer zelfvertrouwen.

Uit de miemeltaxi & eigenaarschap pakken

Je hebt zelf de verantwoordelijkheid of eigenaarschap te pakken. Doe je dat, dan kijk je altijd naar je eigen gedrag en je eigen handelen. In elke situatie vraag je jezelf af: hoe heb ik hier een aandeel in? Hoe kan ik hierin het beste handelen wat mij helpt om mijn doel te bereiken? 

Stel je even deze situatie voor… Je bent op het werk. Er is taart. Slagroomtaart, persoonlijk ben ik daar geen fan van en vind ik het zonde van de kcal en eet ik liever wat anders wat ik wel lekker vind. Maar wellicht is jouw keuze anders. Afijn, er is zo’n zeurende collega die zegt: ach eet toch een stukje, ze hebben het speciaal gehaald voor iedereen. Pietje is jarig, eet toch wat, das gezellig. Wat doe je dan? 

Je hebt 2 keuzes. Keuze 1, je stapt, zoals een cliënt van mij het zo mooi noemt, in de miemeltaxi, waarbij je het stuur weggeeft aan de chauffeur die voor jou rondjes gaat rijden. Of Keuze 2 je kiest ervoor om die 100% verantwoordelijkheid te pakken. Je gaat zelf achter het stuur zitten en pakt zelf de controle over de situatie. 

Stap je in de miemeltaxi, wat gebeurt er dan? Dan ga je achteraf miemelen (excuusjes maken en klagen). Je hebt namelijk al je kracht en invloed weggeven aan een ander. Achteraf baal je ervan, want waarom had je dat taartje genomen, het was niet eens zo lekker. Die collega die was zo aan het aandringen, en ja er was iemand jarig. Het is niet netjes om dan iets af te slaan. Dat zijn allemaal beschuldigingen naar andere mensen. Dus eigenlijk zeg je in principe: niemand mag meer jarig zijn, want dat maakt mijn leven een stuk makkelijker en dan kom ik niet meer in de verleiding. Je geeft al je krachten weg en je gaat achteraf zitten miemelen dat jij geen invloed had.

Terwijl bij keuze 2 je ook zelf achter het stuur kon gaan zitten en tegen die lieve collega had kunnen zeggen: geen taart of vlaai voor mij vandaag, daar heb IK geen behoefte aan (PUNT). Jij kiest voor jezelf en staat 100% achter je keuze. Jij bepaalt hoe jij reageert op de situatie omdat je handelt vanuit je eigen verantwoordelijkheid. 

Ga je dus zelf achter het stuur zitten, dan wordt het leven zo veel makkelijker. Je hebt zelf alles in de hand en jij bepaald jouw eigen resultaat met jouw eigen acties. Jij hebt de controle over de weegschaal. De weegschaal niet meer over jou. Jij hebt de controle of jij straks weer in die broek of dat jurkje past. Jij hebt de controle of je wel of niet een biertje of wijntje wil drinken bij die borrel. Alles is aan jou! Jij pakt het resultaat dat jij voor JOU wil bereiken.

Jij zit achter het stuur om jouw hogere doel te bereiken! Wil je aan de bak met de juiste coach voor jou, plan dan vandaag nog jouw quickscan in via onderstaande knop.


    5 daagse: de knop om   


Hoe kan een persoonlijke coach je helpen bij het afvallen?

 1. Een persoonlijke coach helpt je naar je doel
 2. Wijst je de weg
 3. Legt de verantwoordelijkheid terug in jouw schoot
 4. Kan een stok achter de deur zijn, maar jij blijft aan het stuur
 5. Juiste adviezen
 6. Persoonlijke begeleiding
 7. Ervaring (deskundige) à ervaring in het vak en heeft in jouw schoenen gestaan

Nog meer voordelen van een persoonlijke coach bij afvallen

Voordelen van afvallen met een personal coach van Goed gevoed & Goed getraind:

 • Er is aandacht voor meer dan je gewicht. Afvallen is het middel en nooit het doel. Afvallen met een coach helpt je de focus te verleggen en leert je los te breken van de weegschaal. Nooit meer de frustratie en richten op wat goed voelt voor jou.
 • Bij Goed gevoed & Goed getraind wordt naar je totale leefstijl gekeken. Op basis van de vijf leefstijlfactoren word aandacht besteed aan jouw zelfzorg die in de basis jou helpt naar een gezond gewicht.
 • We werken niet naar je streefgewicht maar naar een gezond gewicht, met blijvend resultaat
 • Gezonde relatie met eten door verandering in mindset
 • Focussen op je koppie, waarbij we ook werken aan je zelfvertrouwen.
 • Meer energie door kleine aanpassingen in je leefstijl, zodat je fit opstaat en voldaan gaat slapen
 • Duiken in op emotie-eten en eetbuien
 • Relatie met een waardoor je ook leer genieten zonder schuldgevoel. Wil je blijvend resultaat dan hebben we te focussen op je koppie en niet op je bord.

Sterker nog we houden je altijd scherp op je motivatie. We zijn geen stok achter de deur, want de verantwoordelijkheid van je resultaat ligt altijd bij jezelf. Zit je enkel in een dip, dan zijn wij er om je mindset een positieve boost te geven, zodat jij weer verder kunt met het bereiken van je gezonde gewicht vol zelfvertrouwen. 

Jojo-en is voorgoed verleden tijd en je zult ervaren dat je elke dag een succeservaring opdoet. Dat stimuleert meer dan wat dan ook.     5 daagse: de knop om   


De juiste instelling om je gedrag blijvend te veranderen

Er zijn 3 ‘attitudes’ die je helpen om meer verantwoordelijkheid te pakken, dus meer resultaat te boeken en persoonlijk te groeien.

Flexibel zijn

Als je blijft doen wat je altijd deed, dan krijg je wat je altijd kreeg. Als je jouw gedrag wilt veranderen, dan moet je open staan voor nieuwe mogelijkheden. Als je dus iets anders wilt, doe dan ook iets anders. Experimenteer met nieuwe dingen en ga ervoor. Vraag jezelf af, wat werkt nog niet en hoe kan ik hier flexibeler in zijn? Hoe flexibel kun je zijn dat het toch voor jou werkt?

Nieuwsgierig zijn

Als we kijken naar onze eigen gewoonten helpt het om zo nieuwsgierig te zijn als een kind. Een kind die vraagt: waarom, wie, wat, waar, wanneer, hoe en wat daarna? Dat zijn open vragen die je vele inzicht zullen geven op je eigen patronen. Vraag jezelf dus steeds af: wat kan dit nog meer betekenen voor mij? Hoe kan ik het op een andere manier aanpakken? Wat zou er gebeuren als ik het eens manier X of Y zou doen? Creëer nieuwsgierigheid voor het ontdekken van nieuwe mogelijkheden die je kunnen helpen je doel te bereiken.

Vermogen tot zelfreflectie

De gemiddelde student krijgt hier een enorme zucht van. Reflectieverslagen, totdat ze bewust worden van hoe het ze écht kan helpen om snellere groei te creëren in hun ontwikkelingen. Reflecteren is de wil om te leren van wat je gedaan hebt om er het optimale uit te halen. Stel jezelf de vragen: ‘Wat ging er goed?’ en ‘Als ik het weer zou doen, wat zou ik dan anders doen om een beter resultaat te krijgen?’ Reflecteren kun je wekelijks doen met een checklist van waar je mee aan de slag bent gegaan. Maar ook kun je jouw SMARTI-doelen gebruiken om te reflecteren. Hoe wil jij op jezelf blijven reflecteren?

5 daagse: de knop om


Goeie doelen stellen met jouw persoonlijke coach, voorkom deze meest gemaakte fout

De meeste kennen het opstellen van een SMART-doel wel. Specifiek, meetbaar, aantrekkelijk, realistisch en tijdsgebonden. Helaas wordt het belangrijkste component vergeten bij SMART-doelen…

Bij het stellen van SMART-doelen kom je een heel eind. Enkel mist het belangrijkste component waardoor jij extra peper in je reet gaat steken. Die stok achter de deur waar we altijd naar opzoek zijn bij een ander. Ga je jouw doelen op de SMARTI manier stellen, dan ben jij je eigen stok achter de deur en kun je meer verantwoordelijkheid nemen voor je eigen gedrag en resultaat. Door het toepassen van dit component hou jij jezelf gecommitteerd aan het hogere doel.

Dat component, de (I) interne staat gaat over hoe jij je wilt voelen (je hogere doel) als je jouw doel hebt bereikt. Dit is je motivatie waarom jij actie gaat ondernemen. Zonder de wil, zonder motivatie is er geen reden om in actie te komen. Onmisbaar dus voor een goed doel.

Let op de veel voorkomende valkuil. Wat valt je in het volgende voorbeelden op?

 • Pas als ik 5 kg ben afgevallen, dan voel ik me weer lekker in mijn vel.
 • Als ik weer 70kg weeg net zoals toen ik 18 was, dan ben ik weer gelukkig.

 Wat denk je dat er gebeurt als je dit soort ALS-DAN doelen stelt? Dan verliezen de meeste mensen hun motivatie in het bereiken van hun einddoel. Wanneer ze 1,5 kg van de 5 zijn afgevallen verliezen ze hun energie om aan hun doel te werken en het stemmetje in hun hoofd lult alles weer goed. Ze komen dan uiteindelijk niet verder of blijven hangen in de situatie.

Als je naar het tweede voorbeeld kijkt dan zit de echte lading op het stukje geluk. De vraag die ik dan zou willen stellen aan je: Kun je ook gelukkig zijn als je niet dat gewicht haalt?

Een veel voorkomende valkuil is om je interne staat (gelukkig voelen) te koppelen aan een externe gebeurtenis. Bij dit soort doelen creëer je het ALS-DAN effect.

Hoe zorg je ervoor dat het ook ECHT anders wordt?! Dat het moment van het doelstellen niet alleen het moment blijft. Dat je ook op een topdag, wanneer je minder zin hebt om af te vallen, toch je aan je doel werkt.

Je wilt dus dat je doel gesteld is voor goeie dagen en slechte dagen. Ga dus na wat jouw intrinsieke motivatie is en of jouw geluk gelinkt is aan je doel. Vraag je zelf altijd af: Voel ik mij pas succesvol als jij je doel hebt behaald? Is je antwoord nee, dan ben je goed bezig.

Hier nog even een korte omschrijving als extra check voor het opstellen van je doel:

Interne staat:  Wat is de interne staat die je wilt bereiken met je doel? Vraag jezelf af: Prikkelt het doel mij om verder te gaan naar een situatie waar het mij iets oplevert? Voorkom de als-dan omschrijving. Check of dit doel echt bijdraagt aan de kwaliteit van jouw leven? En de vraag die je jezelf kunt stellen is: Wat levert het mij op? Als je jouw doel hebt bereikt, wat lever het je dan op?


Onze di-eet-alles training: jouw personal coach voor een heel jaar!

In 1 jaar een transformatie van stevig lijf naar lekker wijf. Individuele online coaching, waarmee je stap voor stap bouwt aan een gezond gewicht met zelfvertrouwen.

Di-eet Mindset: Niet de focus op je bord maar op je koppie. Huidige dieetpatronen doorbreken & systematisch werken aan nieuwe gewoonten en overtuigingen voor een gezond lijf met zelfvertrouwen.

1 op 1 aandacht: Geen groep met 100 mensen in de groep & alles zelf uitvogelen. Wel diepgang in een-op-een sessies. Praktisch en actiegericht aan de slag!

Tot de kern: Verlies je niet meer in details van calorieën tellen en foodtrends. Kijk naar het totaalplaatje en leer over valkuilen te springen. Aandacht voor emoties, zelfzorg, zelfbeeld en zelfvertrouwen.

Ben je het zat en wil je nu afvallen en echt dat gewicht eraf houden? Meld je aan voor onze 5 daagse mini-training, waarin je binnen 5 dagen leert hoe ook jij jouw kilo's eraf kan houden.


5 daagse: de knop om

Over de schrijver
Maud Bogers is een ervaren coach & diëtist en een gedreven ondernemer, Haar boek: Het Leefstijl Veranderboek is in 2018 uitgebracht en ondersteund sinds dien al haar cliënten in het verbeteren en behouden van een gezonde leefstijl vol zelfvertrouwen. Maud Bogers is bekend van haar uitspraak: als het gewoon was, dan had je het allang gedaan
Reactie plaatsen

Ook de knop omzetten?

Gratis online mini-cursus waarin je in 5 dagen leert hoe jij de knop omzet voor grip op je gewicht, zelfwaardering, zelfvertrouwen; en dat voor de rest van je leven!
50%
Inschrijven 5 daagse mini-cursus
Grip op je gewicht, zelfbeeld & zelfvertrouwen; en dat de rest van je leven
Direct aanmelden