Duurzaam afvallen? Stap uit je zwetende comfortabele doos…
26 november 2022 
4 min. leestijd

Duurzaam afvallen? Stap uit je zwetende comfortabele doos…

Afvallen is niet alleen minder eten en meer bewegen… 

Niet voor duurzaam resultaat in ieder geval. Als het zo makkelijk was had je het allang bereikt, toch?

In deze blog wil ik je kort meenemen in het verhaal van een cliënt en je uit jouw zwetende doos laten stappen. Of hoe iedereen het ook wel je comfortzone noemen. Eerst het verhaal van die cliënt. Laten we haar Truus noemen. 

Truus trok bij mij aan de bel. Ze was het zat al die extra kilo's die er steeds bij kwamen nadat ze weer even op een houtje had gebeten. Dit moest anders kunnen, maar hoe doen anderen dat dan?! De frustratiebom ontplofte al in haar hoofd als ze eraan dacht waarom het haar steeds niet lukte. Ik ben eerlijk geweest tegen Truus. Dit is wat ik zei:

"Truus, je doet je probleem. Je bent geprogrammeerd om je probleem uit te voeren en steeds terug te laten komen. Jouw brein moet je zien als een soort computer die jou aanstuurt. Dat besturingssysteem van die computer heb je zelf ingesteld. En op dit moment staat jouw koppie ingesteld om je eigen probleem te veroorzaken. Jouw besturingssysteem is gefocust op het behouden van die kilo’s en daarom kom jij steeds weer aan. Jij doet je probleem."

Toen ik dat zei werd Truus natuurlijk niet zo blij….

Toch belde ze me een week later op. Ze zei: "Maud, wat je zei moest even landen, maar de boodschap komt binnen. Jarenlang heb ik gedacht dat ik het probleem ben, maar dat is niet zo. Ik DOE het probleem, het zit in mijn gedrag dat ik zelf aanstuur. Het start allemaal in mijn hoofd. Het draait er niet om wat ik eet, maar hoe ik eet."

Maak van afvallen een feestje, zet in 5 dagen de knop om

Streng diëten vind ik persoonlijk maar ook als diëtist helemaal niks. Volop genieten van eten staat bovenaan op mijn prioriteitenlijst. Graag leer ik jou ook hoe jij dat anders kunt doen. Niet in gevecht gaan met de kilo’s maar met veel lol en plezier afvallen.

Als diëtist zet ik je niet op dieet, samen met jou kijken we naar jouw leefstijl en richten je jouw eetpatroon zo in dat het bij jou blijft plakken. Daarmee kan ik jou garanderen dat je ook duurzaam resultaat blijft behouden. In onze 5 daagse online training leer je een nieuwe wereld van afvallen kennen. Ontdek hoe leuk afvallen kan zijn en hoe jij met plezier kunt blijven genieten. 

Aanmelden 5 daagse voor blijvend resultaat


Wat is dan het werkelijke probleem van onze Truus en wellicht bij jou? 

Wij mensen houden in de basis niet van verandering. We houden liever vast aan het veilige bekende dan dat we de sprong wagen naar het onwennige onbekende. We blijven liever in de oude zwetende warme comfortabele stinkende doos zitten, dan dat we eruit stappen in het onbekende. Die doos is je comfortzone. 

Wat gebeurde er bij Truus? Ze was steeds niet klaar voor het onbekende. Ze deed steeds kort het luikje open om te spieken wat er was en koos vervolgens steeds voor een quick fix. 

Ze bleef dus steeds in een pijnlijke spagaat staan, met 1 been in haar comfortabele doos om vervolgens weer terug in te kruipen, en 1 been in het nieuwe.  Continu blijven proberen, maar nooit écht de sprong wagen om uit die doos te stappen naar een nieuwe leefstijl. 

Zoals we in Brabant zeggen: Da ga nie werke nie. 

En je kan ook wel begrijpen dat dat geen duurzaam resultaat oplevert.

Kies je voor een shortcut of duurzaam resultaat? 

Kies je voor een shortcut en een dieet, dan blijf je in je zwetende doos zitten. Wil jij verandering zien die blijft plakken zonder dat je keihard moet volhouden? Dan moet je uit die doos stappen en werken aan een nieuwe versie van jezelf. Ben jij klaar om aan jezelf te werken en om van afvallen en eten een feestje te maken zonder verboden producten en gekke fratsen? Klink dan op de knop hieronder.


Leer in onze 5 daagse hoe je weg blijft van schuldgevoel en zonder verboden producten kunt afvallen


Hoe werk je aan die nieuwe versie van jezelf?

Van iemand die liever kiest om op de bank te hangen, naar iemand die kiest om naar buiten te gaan en frisse lucht te happen.

Van iemand die zich verdooft met ongezonde snacks, naar iemand die energie krijgt uit haar eetpatroon.

Van iemand die anderen kiest boven zichzelf, naar iemand die goed voor haar lijf kan zorgen.

Durf jij uit die doos te stappen en een nieuwe versie te creëren? Dan wil ik jou daar met alle liefde bij helpen. Wil jij lekker in die doos blijven zitten? Dan ben ik niet de juiste persoon om je naar je doel te helpen.

Ben jij benieuwd hoe ik jou kan helpen? Meld je vandaag nog aan voor onze 5 daagse online training om inzicht te krijgen in jouw persoonlijke valkuilen op het gebied van diëten en het creëren van zelfvertrouwen. 

 

Liefs,

Maud 

Diëtist en NLP Leefstijl trainerEen feestje is leuker met een ander

Ken jij dames die ook in die stinkende doos zitten en het niet lukt om daaruit te komen? Die ook graag van eten een feestje willen maken? Stuur deze blog gerust naar ze door! 

 

Lees ook:

Geniet van deze recepten:

 

Elke dag inspiratie voor gezonde maaltijden

Mis je inspiratie in de keuken? Sta je in de supermarkt en weet je niet wat lekker is bij elkaar? In ons receptenboek Soepen & Diner kun je met onze 85 recepten eindeloos variëren en genieten. Ook leer jij hoe jij je eigen gezonde chefkok wordt in de keuken.

Over de schrijver
Maud Bogers is een ervaren coach & diëtist en een gedreven ondernemer, Haar boek: Het Leefstijl Veranderboek is in 2018 uitgebracht en ondersteund sinds dien al haar cliënten in het verbeteren en behouden van een gezonde leefstijl vol zelfvertrouwen. Maud Bogers is bekend van haar uitspraak: als het gewoon was, dan had je het allang gedaan
Reactie plaatsen

Ook de knop omzetten?

Gratis online mini-cursus waarin je in 5 dagen leert hoe jij de knop omzet voor grip op je gewicht, zelfwaardering, zelfvertrouwen; en dat voor de rest van je leven!
50%
Inschrijven 5 daagse mini-cursus
Grip op je gewicht, zelfbeeld & zelfvertrouwen; en dat de rest van je leven
Direct aanmelden